Na pobjedu protiv Danske

Foto: KSCG

Crna Gora ide na pobjedu u Danskoj, kaže selektorka Jelena Škerović.

Ipak vodiće se računa i o rezultatu u slučaju da stvari ne krenu kako je planirano, jer će dvomeč i ukupna pobjeda biti ključna za plasman na Eurobasket.

Naša selekcija odradila je u Podgorici četiri treninga, vježbaće večeras u Kopenhagenu pred sjutrašnji drugi meč u kvalifikacijama za šampionat kontinenta.

Obije selekcije imaju po pobjedu iz duela sa Austrijom.

“Vrlo važna utakmica i vrlo malo vremena za pripremu, ali to nije ništa novo. Težak protivnik u smislu da njihov sistem igre nama mnogo ne odgovara. To je sistem svih skandinavskih zemalja, brza igra, šutiranje za tri poena. Međutim mi se spremamo i mislim da ćemo odgovoriti na tu njihovu igru. Važno je da razmišljamo i o razlici ako ne bude rezultat u našu korist, ako ne daj bože one budu vodile, jer će prvo mjesto odlučiti naš dvomeč protiv njih. Mi idemo na pobjedu svakako, ali i ako se izgubi neće biti kraj svijeta, jer imamo revanš u Podgorici u februaru,” poručila je selektorka.

Osvrnula se i na pehove zbog povreda i izostanak dvije važne košarkašice iz prethodnih akcija.

“Nemamo Milicu Jovanović i Markišu Gatling, što će uticati na našu igru. Ali velika stvar je što se Jelena Dubljević vratila u reprezentaciju. Svi znamo njene kvalitete i šta doprinosi na terenu, pa sa njom će sigurno biti lakše. Tu je u selekciji i budućnost ženske košarke u Crnoj Gori. Te djevojke su naša budućnost i ovo je za njih šansa da pokažu šta one mogu da daju. Da steknu neko iskustvo i da osjete težinu nošenja utakmica na svojim leđima,” kazala je Škerović.

Djevojke iz Budućnosti Bemax sa mnogo samopouzdanja stižu u nacionalni tim, uz veliki broj pobjeda u klupskom dresu i poslije osvajanja trofeja na B prvenstvu Evrope u Skoplju.

“Odigrale su Evropsko prvenstvu U20 i tu pokazale kvalitet. Na treninzima i tokom sezone potvrđuju taj kvalitet, tako da na primjer Marija Leković moći će da pokaže više na ovoj i sljedećim utakmicama, da potvrdi ono što predstavlja u Budućnosti i mladoj reprezentaciji. Uz nju i sve ostale djevojke iz U20 selekcije, ipak moraju da se adaptiraju na jaču seniorsku košarku, pošto WABA takmičenje je dosta slabije, pa imaju manji broj jakih utakmica i sada moramo da vidimo kako će se pokazati i mogu li taj kvalitet da donesu nakon ovako kratkih priprema.”

Meč u Danskoj igra se sjutra od 18:30h.

Meridian kazino: Doživite čarobno iskustvo

Maroko zaustavio viceprvaka Hrvatsku, Modrić: Htjeli smo da počnemo pobjedom