SC Derbi u Splitu, Žakelj: Veoma bitan meč

Foto: KK Mornar/Media Pro

SC Derbi će na “Gripama” gostuju od 18 sati Splitu.

“Studenti” u 8 kolu Admiralbet ABA lige – žele da ostanu na pobjedničkom putu nako što su ubjedljivo slavili protiv Borca i imaju skor od tri pobjede i četiri poraza.

“Nakon Borca očekuje nas novo gostovanje i veoma bitan meč. Split je ekipa koja igra brzo i veoma čvrsto. Veoma su dobri i agresivni pri ofanzivnom skoku. Igra im se prije svega vrti oko Mavre i Šortera, ali moramo biti fokusirani na svakog pojedinca. No, želimo da se više bavimo svojom igrom i moramo biti energetski na visokom nivou ako želimo pozitivan rezultat”, kazao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

19-godišnji centar “studenata” Zvonimir Ivišić smatra da je tim spreman za brejk u Splitu.

“Pred nama je jako bitan meč, nakon pobjede nad Borcem, jer želimo da vežemo par dobrih rezultata. Protiv Splita smo prethodne sezone odigrali dva veoma zanimljiva meča i vjerujem da ćemo i sjutra pružiti dobru partiju. Split je u dobroj formi, savladali su Zadar i Cibonu uz odličnu utakmicu protiv Partizana. Spremali smo se za ovaj meč, dočekujemo spremni utakmicu i vjerujem da možemo do veoma bitne pobjede ukoliko odigramo kako smo dogovorili na treninzima”, smatra Ivišić.

Konrad na vrhu liste strijelaca

Maroko srušio Belgiju, sa Kanadom za osminu finala