Karatisti spremni za nastup u Veneciji

Foto: Karate savez Crne Gore

Venecija će od petka do nedjelje biti domaćin Svjetske lige mladih u karateu, na kojoj će nastupiti i 31 crnogorski karatista.

Liga mladih okuplja karatiste u konkurenciji kadeta, juniora i takmičara do 14 godina, koji će se nadmetati u katama i borbama.

Crnogorski karate predstavljaće takmičari Omladinca, Iskre, pljevaljskog kluba Potoci, Gorštaka iz Kolašina, nikšićkog Fokusa i budvanskog Starog grada.

U konkurenciji takmičara do 14 godina, u borbama, nastupiće Marko Laković (do 45), Jusuf Saljiu (do 50), Aleksa Anđelić (do 55), Katarina Đukić (preko 47), a u katama Luka Klačar, Uroš Stevović, Neda Beljkaš, Lana Čormaković, Helena Grgurović, Teodora Medojević, Nina Pešić i Una Vučićević.

Kod kadeta, u borbama, takmičiće se Vuk Vučinić (do 57), Stefan Miljanić (do 63), Anes Arifaj (do 70), Nikša Zejak (do 70), Una Raković (do 54), Nađa Boričić (preko 54), Jovana Damjanović (preko 54) i Vuktorija Vukadinović (preko 54), a u katama Saša Petrić, Aleksa Vujošević, Teodora Gracun, Viktorija Raićević.

Od juniora za medalje za medalje u borbama boriće se Balša Vojinović (do 55), Ognjen Bjelajac (do 61), Andrija Danilović (do 68), Emre Saljiu (do 76)Lazar Potpara (preko 76) i Helena Backović (do 47), a u katama Lazar Sekulić.

U petak će na tatami juniori, dan kasnije kadeti, dok je nedjelja predviđena za nastup takmičara do 14 godina.

Turnir u Veneciji okupio je 2.566 takmičara iz 58 država.

Svaki dan po jedna medalja!

Arso Milić: Teško je ostati na vrhu, dokazaću da sam zaslužio zlato!