Budućnost Bemax u Banovićima, Drobnjak: Da opravdamo ulogu favorita

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa gostuju sjutra ekipi RMU Banovići u okviru 9. kola grupne faze WABA lige.

Duel lidera i ,,fenjeraša” A grupe najverovatnije neće imati rezultatski značaj – nekadašnji šampion Bosne i Hercegovine ima samo jedan trijumf (protiv Zagreba), ali slabiji međusobni skor, zbog čega ne može izboriti Top8 fazu. Sa druge strane, Budućnost je već osigurala prvo mjesto, a u posljednjem kolu na domaćem terenu protiv Zagreba juriće pobjedu za prenos maksimalnih 12 bodova.

-Imamo ulogu favorita koju moramo da opravdamo. Napravile smo zaista sjajnu seriju i sada je na nama da pokažemo da smo bolje i da niz pobjeda dodatno produžimo. Ušle smo u žestok ritam utakmica, odmah nakon gostovanja Montani čeka nas novi meč na strani, ali razmišljamo samo o pobjedi – rekla je Anastasija Drobnjak, bek šuter Budućnost Bemaxa.

Mlada reprezentativka prije dva dana vodila je “plave” do nove pobjede u domaćem takmičenju, a kao prvi trojkaš tima u WABA ligi sigurno da će njena uloga  i u ovom meču biti značajna.

-Moramo od starta biti agresivne, uvesti rivala u naš ritam. Pokazalo se da mogu da budu neugodni. Montanu su dugo držali u egalu, ali vjerujem da ćemo opravdati očekivanja i upisati novu pobjedu – dodala je Drobnjak.

Ono što raduje stručni štab jeste da se u tim nakon povrede vraća Marija Leković, a prvi put ove sezone u timu Budućnost Bemaxa biće i mlada Lana Vukčević.

Budućnost slavila u Norveškoj, meč karijere Ilde Kepić

Bojana Popović: Dva veoma važna boda; Kepić: Timska pobjeda