Budućnost gostuje Gran Kanariji, Jovanović: Zahtjevna utakmica, fokus od prvog minuta

Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnosti u utorak igraju protiv jednog od favorita za osvajanje Evrokupa Gran Kanarije…

Uvertiru za Gran Kanariju “palvi” su imali u subotu, na utakmici prepunoj oscilacija, savladali gradskog rivala SC Derbi. U timu još nema Kenana Kamenjaša i Edina Atića, a Eron Vajt je otišao.

„To je veoma kvalitetna ekipa, koja je pred sezonu dosta renovirala tim. Doveli su jako kvalitetna domaća pojačanja iz španske lige, ali i odlične internacionalce. Samim dovođenjem ovako kvalitetnih igrača istakli su kandidaturu da naprave iskorak u odnosu na prethodnu godinu, pogotovo u Evrokupu i jedan su od favorita da osvoje takmičenje”, rekao je Vladimir Jovanović.

Pred meč u Evrokupu, tim Jake Lakoviča je Endesa ligi pred svojim navijačima veoma ubjedljivo poražen u duelu sa Baskonijom (96:68) i sigurno će protiv „plavih” tražiti iskupljenje.

„Na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna igrača i izmjenama drže visok nivo igre tokom cijelog meča. Ukoliko želimo dobar meč protiv Gran Kanarije, moramo da zaustavimo bekovsku liniju koja je izuzetno kvalitetna u pik’en’rol igri i šuterski potentna. Prije svega mislim na Slotera, vrlo iskusnog internacionalca, ali ne bih da umanjim ni kvalitet Benitea i Basasa. Normalno, uz organizacione sposobnosti Albisija. U lou-post igri prevashodno se ističu Inglis i Salvo sa pozicije tri. Ne smijemo da dozvolimo lake poene, tranziciju koja je njihov trejdmark. Vrlo zahtjevna utakmica sa taktičke strane i zahtijevaće fokus od prvog do posljednjeg minuta”, poručio je Jovanović.

Glavne zvijezde španske ekipe su francuski reprezentativac Andrju Albisi, naturalizovani Poljak Ej Džej Sloter, Brazilac Vitor Benite i krilni centar Džon Šurna, a pod košem su snaga Kalifa Diop i Aleksander Balcerovski.

„Gran Kanarija je jaka ekipa. Sigurno može da se nada da će ići do kraja u Evrokupu, po sastavu je možda i najbolja u našoj grupi. Idemo da damo maksimum, da probamo da ih iznenadimo i dođemo do pobjede”, istakao je iskusni srpski reprezentativac.

Meč se igra u utorak od 21 sat.

Budućnost nakon sedam kola ima skor od pet pobjeda i dva poraza – baš kao I Gran Kanarija, Turk Telekom I Pariz.

Budimir Bućin objavio knjigu o najvećem crnogorskom derbiju

Simonović: COK uputio amandman poslaničkim klubovima za uvećanje budžeta za sport