Podgorica za vikend domaćin „Montenegro Handball Cup-a 2022″

Foto: RSCG

Međunarodni rukometni turnir, Montenegro handball cup 2022 – Turnir prijateljstva biće održan u subotu i nedjelju povodom Dana oslobođenja Podgorice, saopštili su organizatori, ženski rukometni klubovi Podgorica 2013 i Zeta.

Najavljeno je učešće oko 1.000 rukometaša iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, koji će se nadmetati u dvije kategorije 2006/07 i 2008/09.

Saopšteno je da su Glavni grad, Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, Rukometni savez i Opština Zeta pružili podršku da turnir zaživi i traje.

Predsjednica ŽRK Podgorica 2013, Zorica Đurović, kazala je da nije lako organizovati sportsku manifestaciju koja će okupiti preko 30 klubova i oko 1.000 djece.

“Potrudili smo se da djeci obezbijedimo najbolje dvorane i uslove. Zahvaljujući ljudima iz Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem i Sekretarijatu za kulturu i sport, obezbijedili smo termine u Sportskom centru Morača , a osim tog sportskog hrama, utakmice će se igrati i u Univerzitetskoj dvorani, kao i u Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima”, kazala je Đurović.

Ona je istakla da su organizaciju turnira podržali i JP Sportski objekti, kompanije Franca, Farmegra, Montecco, Škorpion iz Herceg Novog i mnogi koji nijesu htjeli da se promovišu.

“Zahvaljujemo svima u nadi da će se ovaj rukometni festival tretirati kao najveći sportski praznik koji ispraća jednu godinu za nama. Očekujemo dobru rukometnu zabavu u sportskom raspoloženju za duga sjećanja koja će djeca ponijeti iz našeg glavnog grada”, kazala je Đurović.

Navodi se da je međunarodni rukometni turnir još jedna u nizu manifestaciija čiji je Glavni grad pokrovitelj u susret 19. decembru – Danu oslobođenja Podgorice.

Tri tima izjednačena na vrhu, Lovćen jesenji šampion

WTA: Sfjontek teniserka godine