Pavićević: Od igrača i u derbiju tražim što i pred svaki drugi meč – da daju maksimum

Foto: KK Mornar/Media Pro

Košarkaši Mornara Barsko zlato i Budućnost Volija večeras od 19 sati u dvorani “Topolica” igraju prvi crnogorski derbi u ABA sezoni.

Na papiru, uloga favorita pripada Budućnosti koja dobila je tri od posljednja meča u ABA ligi. Na ovakav početni odnos snaga ukazuje i tradicija – Podgoričani su slavili u svakom prvom crnogorskom derbiju u prethodnih šest sezona u ABA ligi, četiri puta kod kuće, dva puta u Baru. 

U posljednja dva meča trener Mihailo Pavićević nij mogao da računa na najboljeg košarkaša Crne Gore u godini na izmaku Vladimira Mihajlovića zbog povrede ruke. Ako ne bude spreman, najveći teret u napadu će i dalje biti na Deronu Fetsu Raselu.

“Bilo kada da se igra, to je, ipak, crnogorski derbi, bez obzira u kakvom ćemo sastavu biti, pošto imamo nekih problema sa povredama, ali to uopšte nije bitno. Ovogodišnji derbi dolazi u trenutku koji je za nas malo specifičan, a sigurno ni Budućnost nije pošteđena problema, s obzirom na to da igra na dva fronta, ABA ligi i Evrokupu. Imali smo dosta vremena da se spremimo za utakmicu, kako bismo probali da, eventualno, probamo da iznenadimo ove godine favorizovanu ekipu Budućnosti”, rekao je Pavićević.

Uspjeh protiv Podgoričanima bi za Mornar bio značajan i na psihološkom planu, jer nakon Budućnosti slijede mečevi protiv Cedevita Olimpije, FMP-a, Igokee…

“Na početku ABA lige sam rekao da nema lakih ili jačih utakmica, svakoj moramo da priđemo sa istom željom i voljom. Već poslije Splita sam rekao da smo iskoristili jedan period da dobro radimo, bilo je dobrih trenutaka i protiv Zvezde u Beogradu, tako da sa realnom dozom optimizma dočekujemo ovu utakmicu. Kao i pred svaki meč, ja ću od svojih igrača tražiti ono najosnovnije, a to je da daju maksimum, pa ćemo da vidimo da li će to da bude dovoljno za eventualnu pobjedu protiv Budućnosti”, dodao je Pavićević.

Mornar je na skoru 4-6 u ABA ligi.

Mihajlović dobio mural u Podgorici

Šifrin dominirala u Sent Moricu