Derbi protiv Borca: Agresivnom igrom zaustaviti njihovu spoljnu liniju

Foto: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

Gorica je arhivirana u utorak, a Sutjeska je počela da se priprema za sjutrašnji (15) drugi meč na „balonu“ NLB ABA2 lige na Zlatiboru protiv Borca iz Banjaluke.

Meč sa ekipom iz Bosne i Hercegovine je derbi sedmog kola regionalnog takmičenja. Oba tima su na skoru od pet pobjeda i jednog poraza.

Sutjeska je u dobrom ritmu stigla na Zlatibor ove sezone odigrala je 14 mečeva u svim takmičenjima i upisala 12 pobjeda.

„Borac je jedna od najtalentovanijih ekipa u ABA2 ligi. Dosta su nezgodni što se tiče i spoljne i unutrašnje igre. U visokim procentima šutiraju za tri poena. Čeka nas težak meč. Moramo da odgovorimo agresivnom igrom u odbrani i zaustavimo njihovu spoljnu liniju, koja veoma dobro funkcioniše. Pokušaćemo da pružimo maksimum i da, prije svega, 40 minuta igramo dobru odbranu. Vidjećemo kako ćemo energetski to da ispratimo. Uloga blagog favorita ide na njihovu stranu. Daćemo maksimum, nadam se da će momci da budu raspoloženi, kako bismo došli do dobrog rezultata”, rekao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Kapiten, Marko Ćalić poručuje da će ekipa pokušati da ispravi greške iz prethodnih utakmica i dođe do trijumfa.

„Kada se pogleda tabela onda vidimo da utakmica nosi prefiks derbija. Mi i ovom meču prilazimo kao i svakom – da se pokažemo u najboljem svjetlu. Sigurno je da idemo na pobjedu. Trudićemo se da ispravimo greške iz ranijih utakmica kako bismo na proljeće, kad dođe završnica ABA2 lige, bili najbolji”, kazao je Ćalić.

Drugu godinu zaredom – Marija Vuković najbolja sportiskinja Crne Gore

Budva bolja od Katara u meču za treće mjesto