Internacional želi najveće domete

Foto: FK Internacional/Instagram

Jedan od najmlađih fudbalskih klubova na ovim prostorima je Internacional. Osnovan je 2021. godine u Podgorici i za veoma kratko vrijeme su stekli velike simpatije. Krenuli su od najnižeg ranga – Lige Udruženja klubova Centar, a u jesenjem dijelu ove sezone bili su sjajni.

Igrači Internacionala su u prvom dijelu sezone pokazali najviše. U konkurenciji trinaest klubova, ekipa koju je ljetos preuzeo Zoran Tripković dominira terenima. Sakupili su 34 boda – iz 12 utakmica ostvarili su 11 pobjeda i jedan remi i pokazali da imaju velike ambicije. A da je tako, potvrdio je u razgovoru za “Sportski.me” Velibor Vuković, predsjednik ovog kluba.

-Naše ambicije su velike. Jesenju polusezonu smo završili na prvom mjestu sa tri boda više od Crvene stijene. Želja nam je da i na kraju sezone budemo na poziciji broj jedan, odnosno da se domognemo baraža za Drugu ligi. Imamo kvalitet za to, a ako uspijemo u tome, težićemo da u drugoligaškoj konkurenciji budemo najbolji. Imamo za cilj da u skorijoj budućnosti budemo i dio najelitnijeg klupskog društva Crne Gore – rekao je Velibor Vuković.

Vuković je inače nekadašnji fudbaler, igrao u Crnoj Gori i Srbiji i zna da za uspjeh treba imati dobar igrački kadar.

-Mislim da imamo dobar igrački kadar, koji predvodi nekadašnji kapiten Dečića Rijad Pepić. Svi za postignuto u prvom dijelu sezone zaslužuju pohvale i želimo da kroz ovu i naredne sezone ispišemo jednu lijepu fudbalsku priču – dodaje Vuković.

Foto: FK Internacional/Instagram

Jedini nedostatak ovom klubu za sada je stadion. Svoje mečeve u ligi, Internacional kao domaćin igra na stadionu Koma na Zlatici, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi se ubrzo odlučili da rade svoj fudbalski objekat.

Najbolja odbrana

Internacional je u prvom dijelu sezone bio golgeterski raspoložen, ali isto tako bio je odličan u odbrani. Postigla je ekipa trenera Zorana Tripkovića 37 golova, a primila najmanje u ligi – svega četiri.

Po golgeterskom učinku istakli su se Nikola Radenović i Darjan Šušić, koji su postigli po sedam golova.

Imaju i pjetliće

Uporedo sa prvim timom, u Internacionalu radi i jedna mlađa selekcija. Radi se o pjetlićima, koji su nakon prve polusezone na 14. mjestu sa 13 osvojenih bodova. Ipak, svojim igrama i zalaganjem na terenu zaslužili su simpatije svih rivala, ali i poklonika fudbala.

Mornar ubjedljivo slavio protiv Lovćena

Meridianbet: Oslonac smo jedni drugima