Jovetić: Sanjam plasman na EURO!

Foto: FSCG

U razgovoru za naš portal lider crnogorske fudbalske reprezentacije, Stevan Jovetić najavio predstojeće obaveze “hrabrih sokola”, govorio o Mundijalu, Mesiju i Mbapeu

Posljednje dane odmora, pred sijaset obaveza u dresu Herte, fudbalski maestro iz Podgorice iskoristio je kako bi sa porodicom ispratio završnicu Svjetskog prvenstva. Stevan Jovetić je bio u Kataru, uživao u spektakularnom finalu, a otkrio nam i jedan vrlo interesantan i smiješan detalj.

“Bio sam na finalnu familijarno, sa ženom i sinom. Ranije smo morali da budemo na stadionu, sat i po prije utakmice. Sin nije uspio da izdrži dodjelu nagradu, zaspao je”, kazao je Stevan za Meridiansport i nastavio…

“Bilo je stvarno sve super, atmosfera, organizacija utakmica, finale sjajno, za mene najbolje ikada. Mnogo golova, uzbuđenja…Cjelokupno je sve bilo za deset”.

Fudbal u Kataru bio je po ukusu nekadašnjeg golgetera Partizana, Fiorentine, Mančester sitija, Intera, Sevilje i Monaka.

“Lično, mislim da je bilo dobro, dosta kvalitetno prvenstvo. Bilo je iznenađenja takođe. Mislio sam da će Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo biti u finalu, jedan od njih dvojice. Srećan sam zbog Mesija, falilo mu je ovo. Znam kako doživljava reprezentaciju, bilo mu je ovo posljednje prvenstvo i ovaj trofej predstavlja krunu blistave karijere, iako je osvojio sve – ovo je šlag na tortu”, tvrdi Jovetić.

Budući superstar svjetskog fudbala očarao je Jovetića – Kilijan Mbape je po mišljenju crnogorskog reprezentativca mogao ozbiljno da uzdrma istoriju najljepše igre na svijetu.

“Oduševljen sam Mbapeom – fantastičan igrač koji je mogao da ima dva osvojena prvenstva sa 24 godine. Samo Pele ima tri, a Mbape bi u tom slučaju imao prostora da ga stigne. Fudbal je pokazao da je sport broj jedan po svemu, gledajući ko je sve prisustvovao finalu, koliko je bio zanimljiv meč, pola svijeta je gledalo utakmicu. Svi su uživali”, prenosi nam utiske Jovetić.                                                                                                                                   Za Jovetića nova medalja (bronzana) Hrvatske nije iznenađenje. Zna da je Srbija mogla bolje.

“Ni u Rusiji srebro nije bilo slučajno. Hrvatska unazad 10 godina ima ozbiljnu reprezentaciju, uvijek u finalu Lige šampiona ima po jednog igrača. Oni su dokazali kvalitet i za mene nijesu iznenađenje. Znamo kako naša javnost razmišlja, ali mislim da je pritisak na Srbiji bio veliki. Mogu oni to bolje, sami to znaju, ali ne bih rekao da su razočarali”.

Dok je kao fudbalski vunderkid blistao u dresu Fiorentine, Jovetić je određeni dio fudbalskog života u Firenci proveo i sa Sinišom Mihajlovićem koji je u ponedjeljak sahranjen na rimskom grbolju nakon što je u 53. godini izgubio bitku sa leukemijom.

“Bio mi je trener. U tom trenutku kad je stigao 2011. godine, povrijedio sam se, ali sam igrao dva mjeseca kod njega. Imao sam super odnos sa njim i baš me pogodila ta tragična vijest. Ne čitam mnogo novine i nijesam znao da mu se stanje pogoršalo. Tužan sam, super je bio čovjek. Strašno mi je pomogao dok sam bio u Italiji. Neko ko je za primjer, kao pojava i trener je bio odličan. Za njega imam samo riječi hvale”, prisjetio se Jovetić legendarnog asa Crvene zvezde, Rome, Lacija, Sampdorije i Intera.

Godina je na izmaku, brzo će mart kada i “hrabri sokoli” otvaraju kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2024. godine u Njemačkoj. Crna Gora je u grupi sa Srbijom, Mađarskom, Bugarskom i Litvanijom – dvije prvoplasirane reprezentacije izboriće završni turnir, a crnogorska javnost smatra da je ovo posljednja velika šansa za generaciju Jovetića i Stefana Savića.

“Sigurno da svi to želimo. Ali, nekako je bolje da ne razmišljamo mnogo unaprijed, nego da idemo korak po korak. Grupa je dobra, jaka, svako sa svakim može da igra. Nema slabe selekcije, Bugarska je dobra, Litvanija respektabilna, Mađarska je imala fantastičnu Ligu nacija, a Srbija odavno nije igrala bolji fudbal, sjetite se njihovih kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo. Mislim da treba da idemo korak po korak, da spustimo loptu, polako…I na kraju ćemo vidjeti gdje smo”.

Njemačka Bundesliga nastavlja se krajem januara. Jovetićeva Herta je trenutno van opasne zone, a 33-godišnji napadač očekuje još bolja izdanja ekipe u drugom dijelu sezone.

“Odmorio sam desetak dana, sad sam već u treningu. Spremam se. Drugog januara je prozivka, već trećeg idemo za Sjedinjene Američke Države, a 21. januara igramo prvi meč. Prevashodni cilj je da ostanemo u ligi, vjerujem da hoćemo, imamo kvalitet, dobrog trenera. Nadam se da će biti OK”, zaključio je Jovetić.

SPEKTAKULARNO: ČEKA VAS NAJBOLJI HOLD’EM POKER NA SVIJETU!

Đoković pred nastup na AO: Nadam se lijepom dočeku