Sutjeska protiv Teoda stavlja tačku na 2022. godinu

Foto: ABA 2/Dragana Stjepanović

Treći „balon“ NLB ABA2 lige na Zlatiboru završen je uspješno – Sutjeska je bila impresivna, blistavo odradila dvije utakmice, upisala obje pobjede i nastavak sezone u regionalnom takmičenju dočekuje sa fantastičnim skorom od šest pobjeda i jednog poraza.

Nakon „balona“ uslijediće još jedan meč do kraja godine – sjutra (18) na domaćem terenu protiv Teoda igra utakmicu 11. kola Prve crnogorske košarkaške lige. Utakmica sa Tivćanima, kao što je i najavljeno, imaće humanitarni karakter. Na glavnom ulazu u dvoranu, namijenjenom za navijače, kao i na službenom ulazu biće postavljena po jedna kutija, a sav novac, koji bude prikupljen, biće preusmjeren za liječenje dječaka Aleksandra Nađa.

Sutjeska utakmicu dočekuje kao lider u domaćem šampionatu, ima sedam pobjeda i jedan poraz i susret protiv Teoda prilika je da se 2022. godina završi uspješno.

„Pravi test za nas. Da u dobrom raspoloženju, koje nas i dalje drži posliije ‘balona’, i na ovoj utakmici, uz dobar pristup, pokažemo koliko možemo u ovom momentu. Prilika da godinu finalizujemo na najbolji način, a to je pobjeda i da zaokružimo dobar rezultat  u prvom dijelu sezone“, poručio je trener Darko Vujačić.

Teodo je tokom sezone promijenio trenera. Strateg Tivaćana je bivši trener našeg kluba Dušan Dubljević. Ekipa je u šampionatu vezala tri pobjede, a onda je u prethodnom kolu izgubila od Milenijuma. Teodo je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio pet pobjeda, uz četiri poraza.

„Teodo je promijenio trenera, vjerovatno će u hodu doći i do promjene sastava. Mi ne smijemo nijednu ekipu da potcijenimo, niti imamo pravo na to. Moramo da uđemo maksimalno ozbiljno, da protivnika poštujemo i da pokažemo naše najbolje lice. Jedino tako možemo da očekujemo pozitivan rezultat. Sve suprotno tome nas vodi u problem, u koji ne želimo da se nalazimo. Moramo maksimalno da pristupimo svakoj utakmici, svi će biti motivisani protiv nas. Imamo ambicije da budemo među prva dva tima u šampionatu i to je dodatno breme za nas, ali moramo da opravdamo taj kvalitet koji imamo”, rekao je Vujačić.

Milenijum Kodio protiv Dečića, Sutjeska čeka Teodo…

Crnogorski reprezentativac na meti Vesprema