Zvanično: Vladimir Gaćinović novi trener Dečića

Foto: sportski.me

Vladimir Gaćinović predstavljen je danas kao novi trener Dečića.

57-godišnji trener na klupi ekipe iz Tuzi naslijedio je Nebojšu Jandrića.

Gaćinoviću će u stručnom štabu pomagati Branko Savić (bivši defanzivac Partizana) i kondicioni trener Filip Jorgić.

– Ponosan sam da sam opet u crnogorskom fudbalu, jer volim ovo podneblje koje je dalo najbolje igrače u SFRJ, da ne nabrajamo. Zna se! Volim da sam 24 sata na raspolaganju ekipi, medijima.., a u poslu sam to primijetio i kod uprave Dečića. Na pripemama prošlog ljeta bio sam na klupi Novog Pazara baš protiv Dečića, družili smo se tamo i sa toliko iskustva nije mi bilo teško da primijetim da su igrači Dečića imali najbolje sulove, najkvalitetnije terene i stadione, ali i upravu koja brine 24 sata i na raspolaganju im je. Zato sam prihvatio posao i nadam se dugoj i uspejšnoj saradnji -kazao je 57-godišnji stručnjak.

Klub je u zimskom dijelu napustilo devet igrača, Fatos Bećiraj, Stefan Denković, Amir Muzurović, Jovan Nikolić, Predrag Kašćelan, Radule Živković, Igor Ivanović, Velizar Janketić, Aleksa Maraš.

Pojačanja su, Darko Zorić, Leon Ujkaj, Aleksa Marušić, Anđelko Jovanović.

– Mi znamo koliko nas teškog posla čeka, znamo i snagu i iskustvo naših rivala i jako će biti teško dostići naše ciljeve – osvojiti trofej! Ali nema odustajanja jer ako odustanmemo sigurno nećemo dostići ciljeve. A nemamo ni razloga za nezadovljstvo, jer smo u tri godine prevazišli prvobitni četvorogodišnji plan da u njemu izađemo u Evropu, a mi smo to već dva puta uradili. I ne samo to, od kluba u koji su dolazili igrači koji do posljednejg dana prelaznog roka ne nađu angažman postali smo atraktivna sredina – ne bez ponosa je naglasio Drešaj.

Otežavajuća okolnost klubu iz Tuzi je izgradnja stadiona, pa sigurno ove szone neće imati prednost domaćeg terena.

– Kada smo preuzeli klub imali smo ekipu na ivici ambisa i 15 dječaka u omladinskom pogonu. A sada, preko 250 mališana trenira u omladinskoj školi i akademiji, imamo sve selekcije FSCG, a i igrače u svim nacionalnim selekcijama Crne Gore, čak i A reprezentativce. Previše brzo smo prevazišli neke ciljeve, falilo je iskustva da bi to naša pleća iznijela, ali učili smo. Od svih ternera smo naučili nešto niovo i zahvalni smo svima. Postigli smo puno, u kratkom roku, najkasnije u oktobru, nadamo se i prije, imaćemo moderan stadion za sjajne uslove navijačima, medijima, ali i krećemo i u izgradnju trening centra i bićemo u uslovima konkurencija i regionu – obećao je Drešaj.

Dečić će zimske pripreme odraditi u Antaliji.

Prvi dio sezone klub je završio na trećem mjestu sa 28 bodova.

Sutjeska i Budućnost imaju po 37.

Nikola Krstović: Dunajska Streda me je vratila u život, dala mi šansu

Osvoji 50% cashback-a – zaigraj Uživo brojeve u Meridianu