Bejl završio karijeru

Foto: GiveMeSport/twitter

Garet Bejl odlučio je da u 33. godini završi karijeru.

„Nakon pažljivog razmišljanja, objavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala.

Osjećam se nevjerovatno srećnim jer sam ostvario svoj san da igram sport koji volim. Dao mi je jedan od najboljih trenutaka u životu. Vrh vrhova tokom 17 sezona koji će biti nemoguće ponoviti bez ozbira na to šta sljedeće poglavlje ima u planu za mene.

Od mog prvog dodira u Sautemptonu do posljednjeg u Los Anđelesu i svega između toga oblikovao sam klupsku karijeru sa nevjerovatnim ponosom i zadovoljstvom. Igrao sam i bio kapiten moje zemlje 111 puta što je zaista bilo ostvarenje sna.

Da pokažem zahvalanost svima koji su odigrali svoju ulogu na ovom putovanju djeluje nemoguće. Osjećam da dugujem mnogim ljudima koji su mi pomogli da promijenim život i oblikujem karijeru na način koji nisam mogao da zamislim kada sam imao devet godina. Mojim prethodnim klubovima Sautemptonu, Totenhemu, Real Madridu i na kraju Los Anđelesu. Svi mojim prethodnim trenerima i menadžerima, osoblju iza kulisa, saigračima, svi mojim navijačima, agentima, nevjerovatnoj porodici i prijateljima, uticaj koji se imali je nemjerljiv.

Mojim roditeljima i mojoj sestri, uticaj koji ste imali u ranim danima, bez tako jake osnove ne bih mogao da pišem ovo saopštenje sada, hvala vam što ste me stavili na ovaj put i što ste mi dali takvu podršku.

Mojoj ženi i djeci, vaša ljubav i podrška me je nosila. Baš pored mene u svim usponima i padovima, ostavili ste me sa obje noge na zemlji tokom čitavog puta. Inspirisali ste me da bude bolji, da vas učinim ponosnim. Pa, nastavljama sa nestrpljenjem ka sljedećoj fazi mog života. Ovo je vrijeme promjena i tranzicije, prilika za novu avanturu. Garet Bejl“, piše u saopštenju Bejla na društvenim mrežama.

Bejl je karijeru počeo u Sautemptonu, odakle je 2007. godine prešao u Totenhem. Za ekipu iz Londona je igrao do 2013. kada je za rekordnih 100 miliiona eura otišao u Real Madrid. Španci su ga jednu sezonu vratili u Totenhem na pozajmicu, a onda se prethodnog ljeta preselio u Los Anđeles, u MLS ligu.

Sa Realom je tri puta bio šampion Španije, a pet puta je osvojio Ligu šampiona i po tri puta Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ima i po jedan španski Kup i Superkup.

Sa reprezentacijom Velsa je učestvovao na dva evorpska i jednom Svjetskom prvenstvu.

Juve tek u februaru računa na Vlahovića

Vešović se dogovorio sa Karabagom do 2025.