Plasman u drugu fazu – prvi cilj

Foto: Filip Filipović/RSCG

Pripreme u Dohi su završena – crnogorski rukometaši sjutra putuju za Poljsku i krajnju destinaciju Krakov gdje će igrati prvu fazu Svjetskog prvenstva.

U konkurenciji Španije (protivnika na startu četcrtak od 20.30) Irana i Čilea cilj je proću u drugu fazu.

Bombarder i jedan od glavnih aduta u našem timu Branko Vujović sa nestrpljenjem čeka start šampionata.

“Odradili smo dobro pripreme za Svjetsko prvenstvo, već se pomalo osjeća nervoza u ekipi, jer svi iščekujemo prvi meč. Španija je, naravno, favorit i na toj utakmici i u grupi, ali ćemo se potruditi da pokažemo naše najbolje strane i dokažemo da imamo karakter, da ne odustajemo 60 minuta. Sigurno se nećemo predati, igraćemo najbolje što umijemo i znamo. Nadam se pozitivnom rezultatu, ali je najvažnije da prođemo u glavnu fazu i u njoj tražimo šansu za četvrtfinale”, kazao je 24-godišnji Nikšićanin.

Radojica Čepić nakon sjajnog nastupa na Euru prije godinu dana sada će se po prvi put pojaviti na rukometnom M undijalu.

“Odlično smo iskoristili vrijeme da ponovimo stvari koje smo ranije radili, ali i da uigramo nove i spremimo se za prvenstvo. Cilj nam je da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu, prođemo grupu i pokušamo da izvučemo maksimalan broj bodova – poručio je Radojica Čepić.

Crna Gora ne bi trebalo da ima problema sa Iranom i Čeleom, duelima gdje će se tražiti putnik za drugu rundu.

“Ne smijemo nikoga da potcjenjujemo. Naravno, najviše vremena smo posvetili Španiji, jer nam je to prvi meč. To je najteži protivnik u grupi, mnogo bi nam značilo da uzmemo i bod, kako bismo lakše nastavili prvenstvo i nadali se nečem drugom”, kazao je mladi Pljevljak.

Francuski golman završio reprezentativnu karijeru

75 mladih košarkaša na zimskom kampu u Podgorici