Budućnost gostuje Hamburgu, Jovanović: Moramo da reagujemo nakon poraza u ABA ligi

Jovanović, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (19:30) protiv Hamburga u gostima igraju prvi meč u Evrokupu u 2023. godini.

Utakmica protiv njemačke ekipe u 10. kolu je prva u drugom krugu Evrokupa. Ova dva tima odigrala su početkom oktobra meč u “Morači”, a tada su gosti slavili 72:66.

“Moramo da reagujemo nakon poraza u ABA ligi, prije svega na odbrambenom planu. U prvoj utakmici protiv Hamburga nismo bili na zadovoljavajućem nivou iz raznih razloga. Očekuje nas zahtjevna utakmica. Oni su promijenili trenera, igraju brzo sa dosta kontranapada i šuteva za tri poena. Imaju dobru i potentnu bekovsku liniju, sa dosta poena u rukama, ali i centarsku liniju koja na različite načine može da igra odbranu. Mislim da treba da gledamo u naše dvorište, ima dosta stvari o kojima treba da vodimo računa, da radimo bolje i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu”, rekao je u najavi meča trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Protiv Splita je debitovao Erik Grin…

“Hamburg je dobra ekipa. Igraju čvrsto, sa velikim protokom lopte. Moramo da budemo disciplinovani, da igramo dobru odbranu. Znamo da je ovo velika utakmica za nas, da će biti teško na strani, ali se nadam da ćemo se vratiti sa velikom pobjedom”, poručio je Grin.

75 mladih košarkaša na zimskom kampu u Podgorici

Pionirska selekcija na kampu u Budvi