Marić novi trener parastonoteniske reprezentacije

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Vladimir Marić novi je trener parastonoteniske reprezentacije Crne Gore, odlučio je Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta (POK).

On je dobio jednoglasnu podršku članova Odbora, a na toj funkciji naslijedio je Nokolaea Lupuleskua, kome je u decembru istekao ugovor.

Sa Marićem je dogovorena saradnja do kraja paraolimpijskog ciklusa Pariz 2024. godine.

Novi trener crnogorske parastoni tenis reprezentacije kazao je da je počastvovan i uzbuđen zbog novog izazova, navodeći da se nije dvoumio ni sekunde da li da prihvati poziv Paraolimpijskog komiteta.

“Nadam se uspešnoj saradnji. Sa Filipom Radovićem i Lukom Bakićem sarađujem već šest mjeseci u Zrenjaninu i već se dobro poznajemo. To su dva vrhunska profesionalca u sportu i dobri ljudi na prvom mjestu. Moj prethodnik je imao dosta uspjeha u godinama iza nas i nije mi ostavio lak zadatak da to ponovim, ali vjerujem da uz dobar rad možemo da podignemo ljestvicu i neki stepenik više“, rekao je Marić.

Marić, koji sa klupe predvodi Banat iz Zrenjanina, stonim tenisom počeo je da se bavi kao devetogodišnjak u Ugrinovcima, a u karijeri igrao je i za Mladost iz Zemuna, Crvenu zvezdu, Banat iz Zrenjanina i njemačku ekipu Tv Mosbach.

Prošao je sve reprezentativne selekcije Srbije, a najveći uspjeh ostvario je osvajanjem bronzane medalje u dublu na Evropskom prvenstvu za mlade.

Sa Crvenom zvezdom osvojio je šest titula prvaka Srbije.

U tom klubu počeo je trenersku karijeru, a nakon tri sezone prešao je u Banat.

Predvodio je mlađe selekcije Bahreina, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odakle se ljetos, nakon četiri sezone, vratio u Zrenjanin i ponovo preuzeo Banat.

Crnogorske stonotenisere u ovoj godini očekuju završne kvalifikacije za Paraolimpijske igre u Parizu, a od 4. do 9. septembra i nastup na Evropskom prvenstvu u Šefildu.

Top 8 faza WABA lige: Budućnost Bemax na startu protiv Lavova

Kampaco: Ostajem uz ovaj klub, saigrače, navijače…