U17 reprezentacija počela pripreme za 1. rundu kvalifikacija za EP (VIDEO)

Foto: odbojka.me

Ženska U17 odbojkaška reprezentacija Crne Gore, nakon odrađenih ljekarskih pregleda, okupila se danas u hotelu “VOCO Podgorica”, gdje će i boraviti na pripremama za 1. rundu Zonskih kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo 2023. Kvalifikacioni turnir će se odigrati 18-22. januara 2023. godine u Ankari (Turska).

Direktor reprezentativnih selekcija OSCG Nikola Kažić je u ime Odbojkaškog saveza Crne Gore na okupljanju pozdravio naše reprezentativke i stručni štab i poželio im uspješne pripreme.

Naše odbojkašice igraće u grupi A sa selekcijama Turske i Grčke, dog će se u grupi B sastati Rumunija, Bugarska, Kosovo i Moldavija. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo izboriće samo prvoplasirana ekipa, dok će naredne 4 selekcije po plasmanu izboriti 2.rundu kvalifikacija (20-23-april).

U17 Evropsko prvenstvo 2023. (odbojkašice rođene 2007. i mlađe) odigraće se od 11. do 22. jula 2023. u Vrnjačkoj Banji (Srbija) i Bekeščabi (Mađarska) uz učešće 16 reprezentacija.

Selektoru Mladenu Miladinoviću u radu će pomagati pomoćni treneri Luka Bogojević i Marko Blagojević.

Danas smo se okupili u hotelu “VOCO Podgorica”, slijede nam Zonske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Raduje me činjenica da su se sve djevojke odazvale pozivu, da su sve djevojke zdrave, što će nadam se ostati do kraja priprema. Ovo je naše prvo okupljanje, prvo međunarodno takmičenje, za djevojke će biti jedno veliko iskustvo. Na nama trenerima je da im pružimo jedan dobar rad u ovim predivnim uslovima ovdje i nadamo se da će iz tog dobrog rada proisteći rezultat. Svakako da nam je otežavajuća činjenica to što većina djevojka ne igra u svojim klubovima, što samo treniraju uz prve timove. To je jedan veliki hendikep za nas, veliko neiskustvo, ali nadam se da će uz dobar rad iskustvo doći i da će djevojke napredovati”, kazao je selektor Miladinović.

Spisak za pripreme:

TEHNIČARI:

Kristina Vukčević (Budućnost voley)
Staša Knežević (Luka Bar)

PRIMAČI SERVISA:

Darja Popović (Budućnost volley)
Marija Popović (Morača)
Sara Belojević (Budućnost volley)
Marija Nikezić (Luka Bar)
Lina Milivojević (Akademija)

SREDNJI BLOKERI:

Lana Maković (Luka Bar)
Sara Lopičić (Akademija)
Lana Rakočević (Budućnost volley)
Anastasija Bogojević (Morača)

KOREKTORI:

Andrijana Merdović (Jedinstvo)
Zana Čakar (Rudar)

LIBERA:

Dina Čičić (Budućnost volley)
Ivana Šebek (Jedinstvo)

Košarkaš SC Derbija MVP 14. kola

Pavićević i Ražnatović sude na Svjetskom prvenstvu