Zarija Kumburović novi stipendista FK Budućnost

Foto: FK Budućnost

Još jedan stipendista u „plavo – bijelom“ jatu – daroviti štoper iz supertalentovane generacije 2006, Zarija Kumburović, je potpisao stipendijski ugovor sa Fudbalskim klubom Budućnost.

Visoki i snažni centarhalf je potpis na dvogodišnju vjernost Budućnosti stavio uz obaveznu saglasnost oca, a u prisustvu sportskog direktora Anta Drobnjaka.

Budućnost je ponovo dokazala da vodi računa o svojim najtalentovanijim dječacima iz Omladinske škole, koja prije svega predstavlja poligon za stvaranje igrača za prvi tim, neobazirući se pretjerano na rezultat.

„Srećan sam i zadovoljan zbog potpisivanja stipendijskog ugovora, hvala svima iz kluba na ukazanom povjerenju. Potpis ugovora za mene predstavlja veliku stvar, a sigurno je da će mi dati dodatnu motivaciju da vrijedno radim i napredujem“, poručio je Kumburović.

Paraf na vjernost našem klubu je svojevrstan rođendanski poklon za našeg defanzivca, koji će 19. januara – za samo pet dana – proslaviti svoj 17. rođendan.

„Imam tu čast da igram u najvećem klubu u Crnoj Gori i da se razvijam u najboljim uslovima. Trudiću se da svojim radom i zalaganjem ostvarim svoj san i debitujem za prvi tim Budućnosti“, ima Kumburović i rođendansku želju.

A koliko naša Budućnost vodi računa o svojim talentima govori veliki broj igrača iz omladinskog pogona u prvom timu raznih godišta, a Zarijini vršnjaci – Bodin Tomašević, Stefan Đukanović, Vasilije Adžić i Marko Perović – su počeli pripreme sa prvim timom, a neki su čak i igrali prethodne polusezone (Adžić i Perović).

Foto: FK Budućnost

Upravo ta generacija 2006. (kadetska selekcija) je okarakterisana kao najtalentovanija u državi, dokaz za to je nedavni plasman kadeta u elitnu rundu kvalifikacija za EP 2023. što je najveći uspjeh u posljednjoj deceniji što se tiče mlađih selekcija, a krucijalan uspjeh tom rezultatu su dali naši dječaci Stefan Nenezić, Bodin Tomašević, Zarija Kumburović, Lazar Maraš, Stefan Đukanović, Danilo Vukanić, Andrej Camaj, Vasilije Adžić i Marko Perović.

Pred grupom sjajnih momaka uskoro je novi izazov – direktne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su na programu krajem marta, a protivnici u grupi su domaći Vels, Škotska i Island.

„Grupa nije nimalo laka, ali vjerujem u naš talenat i kvalitet. Više puta smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima, da smo dobra reprezentacija i nadam se da ćemo ostvariti istorijski uspjeh i plasirati se na EP“, jasan je Kumburović, koji se od malena divio samo jednom igraču…

„To je Stefan Savić! Volio bih jednog dana da napravim karijeru kao on, sanjam o tome, kao i da jednog dana obučem dres A reprezentacije Crne Gore“.

Kumburović je kadet, ali baš kao i kompletna kadetska selekcija igra za omladinsku selekciju našeg tima, a omladinci su prvi dio sezone završili na prvom mjestu sa 43 boda, koliko ima i drugoplasirana Zeta.

„Igrali smo u dobrom ritmu tokom jeseni, nadam se da ćemo nastaviti sa sličnim partijama, ako ne i boljim. Vjerujem da ćemo na kraju osvojiti prvenstva, ali znamo da će da bude teško“, rekao je na kraju Kumburović, koji je od kluba nakon uspjeha na preliminarnom turniru sa kadetskom selekcijom dobio plaketu ‘hrabro srce Budućnosti i Crne Gore’.

Budućnost protiv finaliste Lige šampiona, Popović: Pružiti maksimum, smanjiti greške…

Budućnost Voli pozvala navijače na fer i sportsko navijanje