Roganović najavio senzaciju: Vjerujem da možemo da pobjedimo Francusku

Foto: IHF

“Lavovi” su sa dvije pobjede ispunili prvi cilj – plasman u drugu fazu Svjetskog prvenstva u Krakovu.

Pred timom Zorana Roganovića sada su mečevi sa jačim rivalima, u drugoj fazi, gdje se potajno priželjkuje četvrtfinale.

“Ova ekipa je opravdala očekivanja i ostvarila najbolji rezultat na Svjetskim prvenstvima i na tome im čestitam. Od ovog trenutka kreću prave utakmice na kojima ćemo biti konkurentni i da ćemo pokazati da ono čemu težimo, da se uključimo u vrh svjetskog rukometa, da možemo pa iako smo oslabljeni neigranjem Nemanje Grbovića. I dalje vjerujemo, imamo planove i ambicije…” istakao je Roganović.

Crna Gora drugu fazu počinje sjutra mečom protiv Francuske.

“Ja smatram da smo i prošle godine odigrali dobar meč sa Francuskom i sada imamo iskustva igranja sa njima. Ono što malo brine, gledajući i analizirajući utakmicu njihovu sa Slovenijom, vidim da su im sudije jako naklonjene kao što su bile prošle godine protiv nas. To znači da se dosta gleda njihova jačina i moć u svjetskom rukometu. Na nama je da odigramo jaku odbranu potpomognuti mladim Ćorsovićem. Siguran sam da ćemo odigrati jako dobro,” kazao je Roganović i dodao:

“To je gotovo ista ekipa, isti igrači i maltene ista igra. U tri utakmice u Poljskoj su igrali onako rutinski i da su dobili igrajući koliko im je potrebno. Djelovalo je i da su juče uvijek kada je Slovenija stizala, oni dodali gas. Sa takvim ekipama stvarno je teško igrati, ali vjerujem da možemo, ako odigramo srčano i ako budemo vjerovali. Ja u to vjerujem, da možemo da dobijemo Francusku, da možemo da napravimo jedno veliko iznenađenje. Nama ta utakmica je jako bitna za četvrtfinale i stvarno bih volio da ova generacija pokaže da je ova ekipa zdrava za to”.

Branko Vujović pred Francusku: Da im pokvarimo planove

Čepić: Čast je igrati protiv Nikole Karabatića, na terenu nema respekta, tu smo protivnici