Božović: Francuska nam je opet zadala domaći zadatak

Foto: IHF

“Lavovi” su poraženi na otvaranju druge faze od Francuske 35:24.

Lijevi bek Miloš Božović je bio raspoložen za nadigravanje, ali to nije bilo dovoljno za “trikolore”.

„Dosta je utakmica u visokom ritmu i to osjećaju momci koji iznose najveći teret. Spremili smo utakmicu, ali nismo uspjeli da stavimo na teren te stvari koje smo dogovorili, pogotovo u 2. poluvremenu, gdje nismo imali rješenje za njihov napad, odbranu i golmana. Bio je nevjerovatan. Opet su nam dali domaći zadatak, kao prošle zime”, rekao je Božović.

Za Crnu Goru drugim porazom nije završen šampionat, naprotiv. Slijede mečevi sa Poljskom i Slovenijom.

„Biće malo drugačija utakmica. Očekujem pune tribine, vrelu atmosferu, koju mi volimo i na nju smo navikli u Crnoj Gori, u ‘Morači’. Nadam se da će nam to dati ekstra impuls, da probudimo emociju i impuls, tu srčanu stranu, i da odigramo bolje nego večeras”.

Božović smatra da su greške u odbrani bile vidljive.

„Vidjele su se greške u odbrani. Na prethodne dvije utakmice smo možda i previše bili fokusirani na kontre, gdje smo mislili da pretrčimo protivnika, a za večeras smo razgovarali da odbrana mora da poprimi drugačije obrise, da bude čvršća i gušća. To je bilo donekle uspješno u 1. poluvremenu, u nastavku su do izražaja došli njihov ekstra kvalitet i velika rotacija. Vidjeli smo rezultat toga”.

Selektor Roganović: Dolazili smo do jako dobrih poziciji, ali je Žerar bio veličanstven

Španija bolja od Poljske, “lavovima” otežan put do četvrtfinala