Crna Gora u nedjelju za plasman u 2. rundu kvalifikacija

Foto: odbojka.me

Ženska U17 reprezentacija Crne Gore poražena je od Grčke rezultatom 3:0 (25:13, 25:21, 25:4) u drugom kolu grupe A, 1. runde kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo 2023. u Ankari.

Odbojkašice Grčke povele su na startu utakmice (0:2), nakon čega su uslijedila tri poena reprezentativki Crne Gore za prednost 3:2. Formalni gosti Grkinje, vratile su vođstvo, napravile prednost i primorale selektora Mladena Miladinovića da zatrži odmor. Prvi set pripao je Grčkoj rezultatom 13:25.

Iako su naše odbojkašice osvojile prvi poen u drugom setu (1:0), Grčka je preokrenula rezultat u svoju korist i stekla prednost (5:11). Sredinom seta “crvne” su pokazele bolju igru i smanjile minus na tri poena (10:13), zatim dva poena zaostatka pri rezultatu 17:19. Uzbudljiva završnica drugog seta pripala je Grkinjama za 2:0 u setovima (21:25).

Grčkoj je pripao i treći set, koji su riješili bez mnogo napora za pobjedu 3:0.

Najviše poena za Crnu Goru osvojila je Sara Belojević -osam, dok je u pobjedničkom timu najbolja bila Elpida Tikmanidou sa 14 osvojenih poena.

Za odbojkašice Crne Gore slijede dva dana odmora, nakon kojeg će u nedjelju igrati utakmicu za 5. mjesto od 13 časova. Protivnik Crnoj Gori biće poznat u subotu nakon duela između trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe grupe B, vjerovatno Kosova i Moldavije. Pobjedom, izabranice selektora Mladena Miladinovića izborile bi plasman u 2. rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Živković u Arsenalu iz Tivta

Pavićević poručio igračima: Iza nas je zid, više nemamo kud