Kašćelan: Sanjam poker sa Baltikom

Foto: Baltika

Za ime Mladena Kašćelana vežu se fudbalski uspjesi. Iskusni fudbaler i nekadašnji reprezentativac Crne Gore već desetak godina sa uspjehom igra u Rusiji, državi u kojoj je cijenjen i tražen fudbaler. Za to vrijeme ovaj Kotoranin je stekao simpatije poklonika fudbala, a trenutno nastupa za Baltiku, tim iz Kaljiningrada. U razgovoru za „sportski.me“, Kašćelan je govorio je o prvom dijelu sezone, planovima za dalje, igranju u reprezentaciji…

“Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim učinkom u prethodnom dijelu sezone. Nadam se da će nastavak biti isti, a narodski rečeno važnija je domina koja pada poslednja, a ne prva. Pred nama je još tezak put koji smo spremni da prođemo kao pobjednici”, rekao je 39-godišnji fudbaler.

Kašćelan je tri ekipe uveo u Premijer ligu Rusije. Najprije je to uradio sa Arsenalom iz Tule, potom sa Tosnom i na kraju sa Tambovom. Na dobrom je putu da to učini i sa Baltikom.

“Nadam se da ću sa Baltikom stići do pokera. Ovo je moja četvrta sezona u klubu, i u prethodnim sezonama nedostajalo je malo da se nadjemo u vrhu tabele mislim da smo sada sazreli kao ekipa i da smo se pojačali dobro. Konkretno tu mislim na Ostojića, koji je definitivno najbolji štoper lige, Radmanovac koji igra na visokom nivou u paru sa Ostojićem i naravno Guzina koji je za polusezonu postigao 11 golova i asistirao 7 puta. Tu su i mlade nade Lazarev i Musaev koji su budućnost ruskog fudbala. Nadam se da ćemo nastaviti tako u drugom dijelu i da nećemo dovesti u pitanje prelazak u viši rang”.

Foto: Baltika

Mladen će u fubruaru napuniti 40 godina i svakako jedno od najvažnijih pitanja je do kada će se aktivno baviti fudbalom. Imao je iskusni fudbaler odgovor:

“Generalno, 40 godina je ozbiljan uzrast za svakog sportistu. Tako da planiram da ovo bude moja zavrsna sezona kao igrača”.

Nastupao je Kašćelan za “sokole”, odigrao 25 utakmica (2009 do 2016), a onda se oprostio sasvim neočekivano, na gostovanju A tima u Turskoj.

“To su 25 posebnih priča u mojoj karijeri. Bez ikakvog preuveličavanja definitivno najljepši period karijere, ne samo za mene nego i bilo kog sportiste koji ima mogucnost da predstavlja svoju zemlju. Što se povlačenja tiče vec sam tada bio u ozbiljnim fudbalskim godinama, pa sam odlučio da je vrijeme za mladje koji ce sa istim žarom kao ja da nastupaju za reprezentaciju”.

Tvoja generacija nije uspjela da ode na veliko takmičenje, vjeruješ li da ova može da to učini i nađe se na Evropskom prvenstvu?

“Ostaje žal što moja generacija nije uspjela još jedan korak više da ode. Svakom novom ciklusu kvalifikacija pristupam sa velikom dozom entuzijazma, pozitive i podrske predsjedniku, stručnom stabu i fudbalerima, jer oni su dio mene do kraja mog života”, rekao je Kašćelan.

Znači mi dvojno državljanstvo

Deset godina igranja u Rusiji bilo je dovoljno da nekadašnji reprezentativac dobije rusko državljanstvo.

“Posle 10 godina dobio sam dvojno državljanstvo. Meni znači mnogo sam čin da sam dobio pasoš, jer su pokazali poštovanje ka meni za svih 10 godina u kojima sam uložio i davao sve od sebe za razvoj fudbala u Rusiji. Nadam se da ću i dalje nastaviti u istom ritmu jer su moji planovi vezani za fudbal”.

Bio na pragu Partizana

Promijenio je Mladen Kašćelan dosta klubova u svojoj karijeri, koju je počeo u “drevnom gradu” u dresu Bokelja, bio u Poljskoj, Ukrajini, Bugarskoj, Njemačkoj, Grčkoj, te OFK Beogradu i Voždovcu – ali malo ko zna da je 2015. godine bio na pragu Partizana. Tačnije, sve je bilo dogovoreno sa tadašnjim sportskim sektorom i trenerom Zoranom Milinkovićem, ali je problem bio broj stranaca. Sve je propalo, a Mladenu se nije ispunila želja da zaigra za klub za koji navija… 

Španija bolja od Poljske, “lavovima” otežan put do četvrtfinala

Meridianbet kazino: Prečica do sjajnih dobitaka!