Petar Kapisoda još četiri godine na čelu RSCG

Foto: Vuk Raičević

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Petar Kapisoda tu funkciju obavljaće i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Skupštini te asocijacije.

Kapisoda je bio jedini kandidat, a dobio je jednoglasnu podršku.

Na čelu saveza je od 29. januara 2019. godine.

Jednoglasno je izabran i UO, u koji su na predlog Kapisode, uvršteni Vesko Mujović, Milutin Vušurović, Miladin Mijajlović, Aleksandar Špadijer, Milija Zeković, Igor Noveljić, Ljubo Perišić i Vasko Ševaljević

Kapisoda je najavio da će jedan od prvih predloga koji će biti upućen Upravnom odboru biti potpisivanje novog ugovora sa selektorom ženske rukometne reprezentacije Bojanom Popović, kojim bi bilo definisano da predvodi nacionalni tim do kraja Olimpijskih igara u Parizu.

“Nakon povlačenja Zorana Roganovića sa mjesta selektora muške reprezentacije, ostalo
je upražnjeno mjesto na poziciji šefa stručnog štaba, što je pitanje koje takođe, moramo riješiti u što skorijem periodu”, kazao je Kapisoda.

On je istakao da su ugovori sa svim sponzorima Saveza istekli posljednjeg dana prošle godine ili su bili vezani za njegov prvi mandat na čelu Saveza.

“Sa svima će uskoro biti obavljeni razgovori u cilju nastavka saradnje, a vjerujem da će većina naših dugogodišnjih partnera, zadovoljna dosadašnjom saradnjom, nastaviti da podržava Savez. Raduje i činjenica da se pojavljuju novi sponzori i partneri, spremni da podrže naše aktivnosti”, rekao je Kapisoda.

Jednogasnu podršku dobila je i Zorica Kovačević, za novi mandat na čelu Skupštine Rukometnog saveza.

Kapisoda je bio je član šampionskog tima Lovćena koji je igrao četvrtfinale Lige šampiona.

Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je bronzane medalje na Svjetskim prvenstvima 1999. i 2001. godine, a 2008. godine bio je član prve crnogorske selekcije koja je igrala na nekom velikom takmičenju – na Evropskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine.

Od crnogorskog dresa oprostio se 12. juna 2013. godine u duelu sa Njemačkom, a iste godine u novembru imenovan je za direktora muške reprezentacije.

Kapisoda je četvrti predsjednik UO, nakon Radojičića (jun 2005. – jul 2009, septembar 2016. – januar 2019), Miodraga Ivanovića (jul 2009 – jun 2011) i Predraga Boškovića (jul 2011 – septembar 2016).

Skupštini je prisustvovalo 26 od ukupno 32 delegata.

Moćni Novak nastavio put ka tituli u Melburnu

Raselov šou-tajm na debiju, Galatasaraj srušio Limož (VIDEO)