Vukčević i Igumanović: Važnost detalja

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti su nastavili pripreme za nastavak sezone.

U taboru “plavih” je odlična atmosfera a zasluge za to idu igračima, ali i stručnom štabu u sastavu Miodrag Džudović, Vladan Savić, Božidar Vuksanović, Nikola Vukčević, Blažo Igumanović i Balša Božović.

„Moram da pohvalim radnu etiku svih igrača, članova stručnog štaba i svih u klubu, jer radimo zajedno na istom cilju. Stariji igrači energijom i načinom treniranja daju pravi primjer mlađima, a mlađi im na to odgovaraju vrlo pozitivno“, govore za klupski sajt kondicioni trener Nikola Vukčević, na čije se riječi nadovezuje video analitičar Blažo Igumanović …

„Momci ispunjavaju sve što im stručni štab predstavi, vlada odlična atmosfera, a to je jedan od preduslova za dobar rad. Što se tiče stručnog štaba, sve funkcioniše na pravi način, dopunjavamo se, pomažemo jedan drugom kako bismo kao cjelina djelovali najbolje moguće“, jasan je nekadašnji lijevi bek reprezentacije Crne Gore.

Podgoričani su pogonu od 3. januara, a šampionat se nastavlja 18. februara.

„Nakon tranzicionog perioda, počeli smo nikad ranije kako bismo laboratorijske, terenske i testove snage odradili u prvih nekoliko dana i na taj način dobili sliku o trenutnom stanju svakog pojedinca, što je stručnom štabu dalo jasnu sliku za dalji rad“, poručuje Vukčević, koji već pet godina radi u klubu i koji je svojim predanim radom dobio poziv da bude kondicioni trener u reprezentaciji Crne Gore…

„Programi koje su igrači dobili za tranzicioni period su bili podijeljeni u više grupa, sa akcentom na individualni rad koje smo pratili uz pomoć GPS sistema. Zbog naporne kalendarske 2022. godine, gdje većina igrača nije imala adekvatan odmor, cilj nam je bio na regeneraciji. Mislim da smo pogodili sa tim, što pokazuju testovi na ergospirometriji i energetski testovi koje smo radili na terenu“.

Budućnost je u posljednjih par godina počela da ide u korak sa vremenom, pa je tako nabavljen jedan od najboljih GPS sistema na tržištu (Stat Performs) koji u svakom trenutku nudi parametre prvotimaca, a od dolaska Džudovića za šefa struke počeli su da se analiziraju svakodnevni treninzi, ne samo utakmice.
„Zanimljiv mi je posao analitičara – zahtjevan jeste, ali od malena sam aktivan u svijetu tehnike, tako da me izučavanje novih tehnoloških dostignuća inspiriše“, poručio je Igumanović.

„Po ugledu na najjače evropske timove, uključili smo sve najnovije stvari koje se koriste, a sa tim olakšavamo igračima da napreduju iz dana u dan. Veliki broj video zapisa koje stručni štab zajednički obradi, pokušavamo da svedemo na mjeru najbitnijih, kako bismo mogli da održimo koncentraciju kod igrača. Mogu slobodno da kažem da imamo najbolju opremu za praćenje treninga, a snimanje rada dronom je nešto sa čim se naš fudbal prvi put susreće“, rekao je Igumanović.

Budućnost sjutra igra protiv Arsenala u Tivtu (13.00), dok će u subotu (28. januar) odmjeriti snage sa Jezerom, za 2. februar zakazana je utakmica sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

Vaterpolo i plivački savez i EPCG produžili saradnju

Radulović posjetio Dečić u Antaliji, Drešaj: Posjeta znači, daje ogroman motiv igračima