Đoković: Dirnut sam sam Cicipasovim riječima, kakvo putovanje je ovo bilo za mene, moj tim, porodicu

Foto: AusOpen/twitter

Novak Đoković je u Melburnu savladao Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6, 7:6 i 10. put u karijeri postao šampion Australijan opena.

Nole se na pobjedničkoj ceremoniji osvrnuo na izjavu Cicipasa, koji je za njega rekao da je najbolji koji je ikada držao rekord.

„Prije svega, moram da kažem da sam dirnut riječima Stefanosa. Veliko ti hvala na svem tom poštovanju i lijepim rečima, cijenim to. Obojica bismo se saglasili da smo veliki rivali, želimo da pobijedimo, ali to ne znači da ne bi trebalo da se poštujemo. Cijenim tvoj trud, imao si sjajan turnir, nisi imao sreće. Velika bitka. Ovo nije tvoje posljednje slem finale, imaš mnogo vremena. Čestitam tvom timu i porodici, znam koliko provodite vremena u tome da postaneš bolji čovjek i teniser. Ti si jedan od najvećih profesionalaca, jedan od najzanimljivijih momaka”, rekao je Novak.

Nije zaboravio da se zahvali ni svojim najbližima, kao ni publici.

„Kakvo putovanje je ovo bilo za mene, moj tim, porodicu. Ne znam šta da kažem, ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da me tolerišete, najgore stvari mog karaktera, ali cijenim vašu ljubav i podršku. Gorane, ne znam da li ćeš mi ikad oprostiti, ali moram da ponovim to, ovaj trofej je vaš koliko i moj. Hvala vam od srca i moram da kažem da je ovo bio najizazovniji turnir u životu. Nisam igrao prošle godine, vratio sam se, želim da se zahvalim svima koji su učinili da se osjetim dobrodošlim, da budem ovdje. Postoji razlog što igram najbolji tenis ovdje, ispred legendarnog Roda Lejvera. Hvala što ste prisutni i večeras ovdje. Pokušaću da se uštinem, jer živim za ove momente. Znam da je govor dugačak, moram ovo da kažem. Moj tim zna šta smo prošli u ovih četiri-pet sedmica. Ovo mi je najveća pobjeda u životu, s obzirom na okolnosti”, poručio je Novak.

I na kraju, poruka domaćinu….

„Volio bih da se zahvalim organizatorima, svima koji su dio događaja. Kreg Tajli je bio od pomoći, hvala ti, uvijek si radio sve od sebe da se osjećamo kao da smo kod kuće. Znam da je bilo rekordnog broja ljudi ovde, hvala vam što ste učinili ovaj turnir jednim od najboljih na svijetu. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine”, zaključio je Đoković.

Cicipas: Novače, divim ti se za sve što si uradio za tenis

Novo pojačanje: Sutjeska dovela štopera