Pavićević: Igrali smo pametno, timski 35 minuta; Obradović: Mornar je zaslužio drugačiji rezultat

Foto: KK Partizan/Emilija Jovanović

I pored poraza od Partizana 92:74 – trener Mihailo Pavićević je zadovoljan izdanjem protiv Partizana.

“Zaslužena je pobjeda Partizana, nije bila upitna ni prije početka. Ali, čestitam ekipi, dala je sve i to je ono što sam tražio – da što duže igramo pametnije. Jedino tako može da se parira ovakvom timu, sa najbolji trenerom ikada u Evropi, ali i šire”, rekao je Pavićević i dodao:

“Igrali smo pametno 35 minuta, prvi put smo ove sezone to uradili timski. Posljednj pet minuta je pad koncentracije – nekada protiv Partizana ti minuti dođu na početku, nekada na kraju, ali moraju da dođu. Možda je razlika malo veća nego što smo zaslužili, ali zalaganje je bilo pravo, odnos takođe”, istakao je trener Mornara.

Pavićević je dobio aplauz od navijača Partizana.

“Hvala im, zaigralo mi je srce. Moj brat i ja kad god možemo dođemo u Beograd da gledamo Partizan u Evroligi, navijači prave jedinstvenu atmosferu, nestvarnu…. Želim Partizanu da ostvari rezultate koje je zacrtao u ABA ligi i Evroligi, a mislim da je na dobrom putu. Kada put trasila Željko Obradović, u to ne treba sumnjati”, rekao je Pavićević.

Željko Obradović nije bio zadovoljan kako je Partizan počeo meč.

“Nismo dobro otvorili utakmicu, a Mornar se borio i plus 18 nije realna prednost. Zaslužio je protivnik drugačiji rezultat. Nama je petorka sa Avramovićem, Anđušićem, Trifunovićem, Papapetruom i Ledejom dala ono što smo tražili – igrala je odbranu i sve što smo uradili na meču, uradili smo s tom petorkom na terenu”, poručio je Žoc.

Kadetkinje osvojile drugo mjesto u Zagrebu

Danci odbranili svjetsku krunu