FMP u “Morači”, Jovanović: Da odigramo daleko bolje nego u Beogradu

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

U pobjedničkoj, mini seriji košarkaši Budućnosti dočekuju novi meč u Admiralbet ABA ligi – biće to ujedno i derbi 18 kola – po stanju na tabeli i formi FMP-a.

Tim Vladimira Jovanovića dočekuje FMP (subota od 19 sati), trećeplasirani tim regionalnog takmičenja koji je u dosadašnjih 17 kola ima pobjedu više.

Razliku između Budućnosti i FMP-a trenutno pravi ishod jedinog međusobnog duela u ove sezone, jer su “panteri” krajem oktobra prošle godine slavili u Železniku 96:91.

“FMP posljednje dvije sezone ima jasnu ideju šta da radi, napravio je kvalitetan izbor stranaca koji nose ekipu, uz pomoć mladih koje krasi visok inzenzitet, hrabrost u napadu i odlična odbrana. To je ono na šta prvo treba da obratimo pažnju. Moramo da odgovorimo čvrstinom pod oba koša, a to neće biti lako. Donekle možemo da pričamo o potrošenosti, ali mi smo tim koji je pravljen da igra dva takmičenja i moramo da odigramo daleko bolju utakmicu nego što smo odigrali u Beogradu”, rekao je Jovanović.

Iza Budućnosti su dobra dva izdanja i dvije pobjede.

“U prethodnih sedam dana smo odigrali tri teške utakmice, koje su zahtijevale ozbiljan fizički i mentalni pristup. Nadam se da smo to završili pozitivno, pogotovo posljednja dva susreta”, istakao je srpski stručnjak.

Marko Jagodić Kuridža se vratio nakon povrede, u posljednja dva meča se i vidjelo koliko je nedostajao. Iskusni centar respektuje rivala.

“FMP je ispred nas na tabeli, moramo da ga respektujemo. Napravili su promjenu na poziciji plejmejkera i vidjećemo kako će se tome da se prilagode. Ne znamo šta da očekujemo od Tilmena, ali moramo da se skoncentrišemo na sebe, da damo maksimum i to bi trebalo da bude dovoljno za pobjedu”, kazao je Jagodić Kuridža.

Kovinić bez plasmana u polufinale turnira u Lionu

Prva grupa mlađih kadeta na pripremama u Podgorici