Jovanović nakon pobjede: Izgledamo mnogo bolje nego ranije

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Budućnost Voli je nadigrala FMP 84:58 i preuzela mu 4. mjesto na tabeli AdmiralBet ABA lige.

Tim Vladimira Jovanovića je odigrao fenomenalno u finišu 2. i cijelu 3. četvrtinu, pa je serijom 33:4 preokrenuo na 65:40.

„Očekivao sam reakciju na prvu utakmicu sa FMP-om od igrača koji su tada bili u timu i to sam i dobio. Pokazujemo u prethodnih nekoliko utakmica, računajući i ovu, viši nivo čvrstine u odbrani i izgledamo mnogo bolje nego ranije. Uvijek pričam da u našoj igra dosta zavisi i polazi od odbrane, kad smo tu čvrsti, kao večeras, dolazimo do bolje realizacije u napadu”, istakao je Jovanović.

Podgoričani su u većem dijelu 1. poluvremena imali problema sa rivalom, ali su se trgnuli i meč okrenuli u svoj ritam…

„Krenuli smo mekše, ali smo se konsolidovali sa dvije-tri izmjene i svi igrači su dali doprinos na tom dijelu terena. U 1. poluvremenu smo promašivali zicere, ali smo dobili podršku publike i bilo nam je mnogo lakše. Čestitam ekipi na izvanrednom pristupu, a nije nam lako. Raspored je takav, imamo samo dva dana pauze između Evrokupa i ABA lige, pa nije lako imati ovakav pristup”.

Tre Bel-Hejns je bio najbolji sa 20 poena, šest asistencija i četiri skoka…

„Nije preiskusan igrač. Ima nekoliko sezona u Evropi u nogama, daleko da je mlad, ali daleko i od toga da je veteran. Svakim treningom i utakmicom čovjek može da bude bolji, pokušavam da im to zajedno sa svojim ‘stafom’ prenesem. Došao je sa svojim navikama, ali košarka na ovom nivou u ABA ligi, a da ne pričam o Evrokupu, jako je zahtjevna. Igra se muška košarka, u najjednostavnijem smislu te riječi, čvrsta, sa dosta kontakta, potrebno je vrijeme da se čovjek navikne. Tre je predan, radi i svi mu vjerujemo, sve to je polako počelo da se slaže. Ne vjerujem da pominjanje plejmejkera utiče na njega, može samo da mu pomogne”, zaključio je Jovanović.

Popović: Dobro samo prvih 25 minuta, djevojke nakon toga prestale da uživaju u igri

Budućnost ubjedljiva protiv FMP za treće mjesto na tabeli