Olimpijsko zlato za Predraga Nikača

Predrag Nikač, Foto: ŠSCG

Crnogorski šahista Predrag Nikač osvojio je zlatnu medalju za rezultat ostvaren na prvoj tabli Paraolimpijade u Beogradu.

Nikač je na prvoj tabli ostvario četiri pobjede i dva remija i sa pet poena zaslužio zlatnu medalju.

To je prvom prvaku Crne Gore nakon sticanja nezavisnosti treće veliko odličje. Ima i zlatnu medalju na Olimpijadi slijepih i slabovidih 2017. godine i titulu svjetskog prvaka u konkurenciji slabovidih i slijepih šahista 2019. godine. Novom zlatnom medaljom potvrdio je da je jedan od najuspješnijih sportista Crne Gore.

On je i četvorostruki šampion Crne Gore.

Nikač je kazao da mu je veliko zadovoljstvo bilo nastupiti na Paraolimpijadi, navodeći da sve pohvale idu organizatorima – Svjetskoj šahovskoj asocijaciji FIDE, Šahovskom savezu Srbije i hotelu Crown Plaza. “Nakon remija u trećem kolu, krenuo sam sa serijom pobjeda, a na kraju je i malo sportske sreće donijelo najsjajniju medalju. Veliku zahvalnost dugujem Šahovskom savezu Crne Gore, Paraolimpijskom komitetu, ali i ostalim članovima reprezentacije i kapitenu Mitru Đukanoviću”, rekao je Nikač. On je naglasio da je posebno srećan što je veliki uspjeh ostvario predvodeći crnogorsku reprezentaciju. U meču poslednjeg kola, Crna Gora je savladala Panamu rezultatom 3,5-0,5. Pobjede su, osim Nikača, ostvarili i Radovan Damjanović i Radenko Lacmanović, dok je Milan Ivanović remizirao. U ekipi je tokom turnira nastupala i Vera Jovanović. Reprezentacija je turnir završila sa dvije pobjede i četiri poraza, ali će se olimpijsko zlato Predraga Nikača pamtiti.

Predrag Nikač je još jednom obradovao Crnu Goru, ovog puta prvi prvak Crne Gore nakon sticanja nezavisnosti je osvojio zlatnu medalju za rezultat ostvaren na prvoj tabli, na prvoj Paraolimpijadi koja je igrana u Beogradu prethodnih sedam dana.

Nikač je na prvoj tabli ostvario četiri pobjede i dva remija i sa pet poena zavrijedio zlatnu medalju. Podsjetimo da je Nikač osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi slijepih i slabovidih 2017. godine, te titulu svjetskog prvaka u konkurenciji slabovidih i slijepih šahista 2019. godine, a novom zlatnom medaljom potvrdio je da je jedan od najuspješnijih sportista Crne Gore. Nikač je takođe i četvorostruki šampion Crne Gore.

“Veliko je zadovoljstvo bilo nastupiti na ovom takmičenju, a sve pohvale idu organizatorima Svjetskoj šahovskoj asocijaciji FIDE, Šahovskom savezu Srbije i hotelu Crown Plaza. Nakon remija u trećem kolu, krenuo sam sa serijom pobjeda, a na kraju je i malo sportske sreće donijelo najsjajniju medalju. Veliku zahvalnost dugujem Šahovskom savezu Crne Gore, Paraolimpijskom komitetu, ali i ostalim članovima reprezentacije i kapitenu Mitru Đukanoviću.”

Nikač zaključuje da je posebno srećan što je veliki uspjeh ostvario predvodeći crnogorsku reprezentaciju.

U meču poslednjeg kola, Crna Gora je savladala Panamu rezultatom 3,5-0,5. Osim Nikača, pobjede su ostvarili Radovan Damjanović i Radenko Lacmanović, dok je Milan Ivanović remizirao. U ekipi je tokom turnira nastupala i Vera Jovanović. U konačnom, reprezentacija je ostvarila dvije pobjede i četiri poraza, ali olimpijsko zlato Predraga Nikača će se pamtiti!

Evroliga: Hejs-Dejvis MVP 23. kola (VIDEO)

Poraz Dečića na kraju priprema u Antaliji