BSCG: Crnogorski bokseri imali poziv organizatora

Foto: BK Budva

Crnogorski bokseri, kojima nije dozvoljen ulazak u Moldaviju, imali su poziv organizatora da nastupe na međunarodnom turniru Pavel Luskeski, saopšteno je iz Bokserskog saveza.

Navodi se da je budvanska ekspedicija, koju je predvodio selektor Nikola Ružić, zaustavljena na aerodromu u Kišinjevu.

“Naš tim boksera, na čelu sa selektorom Ružićem, dobio je zvaničan poziv organizatora za učešće na međunarodnom turniru Pavel Luskeski”, saopšteno je iz Bokserskog saveza Crne Gore.

Navodi se da je na aerodromu u Kišinjevu policija privela crnogorsku boksersku delegaciju koju čini šest osoba.

“Oduzeta su im dokumenta i cijelu noć proveli su u tranzitnoj zoni, bez hrane i smještaja. Deportovani su nazad u Crnu Goru sa objašnjenjem da se trenutno zabranjuje ulaz crnogorskim državljanima u Moldaviju bez detaljnijih informacija”, piše u saopštenju.

Na put za Moldaviju krenulo je pet boksera.

Na prestižnom turniru trebali su da nastupe Stefan Savković, Petar Marčić, Petar Liješević, Dimitrije Milić i Andrija Brajković.

“Imamo informaciju da se ženski fudbalski tim Moldavije nalazi u Podgorici kako bi odigrao prijateljski dvomeč sa crnogorskom reprezentacijom. Apelujemo da se prema njima niko ne ophodi loše, već da pokažemo našu sportsku veličinu i veličinu Crne Gore”, piše u saopštenju Bokserskog saveza.

Sjajan džekpot: Osvojio 3.500€ sa minimalnim ulogom!

Šmit i Tviberg zlatni u paralel veleslalomu