Fajnal for WABA lige do 17 godina u Podgorici

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Drugu godinu zaredom Podgorica će biti domaćin fajnal fora WABA lige, do 17 godina.

Nakon sjajne organizacije sredinom marta seniorskog završnog turnira regionalnog takmičenja, ,,Bemax arena” je u maju prošle godine ugostila i najbolje ženske košarkaške timove regiona u konkurenciji do 17 godina.


Budućnost Bemaks i Janjina prijavili su se za organizaciju, ali je Bord WABA lige zbog mnogo boljih uslova organizaciju dodijelila crnogorskom timu, koji ove sezone brani titulu osvojenu prošle godine upravo u Podgorici.


Plasman na fajnal for pored domaćina Budućnost Bemaksa i Janjine iz Rogaške Slatine izborili su još Ježica iz Ljubljane, kao i hrvatska ekipa Trešnjevka.


Nakon Top8 faze, koja je odigrana krajem januara u Gradiškoj, poznati su i parovi polufinala. Prvoplasirana Trešnjevka igraće protiv Janjine, koja je kao četvrtoplasirana stigla do završnice, dok će rival Budućnosti biti ekipa Ježica.


Podgorica je već bila domaćin fajnal fora WABA lige za seniorke i to 2014, 2016, 2017 i 2022.godine, te WABA U17 2016 i 2022.godine.

Zbog sjajne organizacije Budućnost Bemaks je već ranije dobila priznanje Borda liga, čestitke svih učesnika, pa je jasno da se 4. i 5.marta u Podgorici očekuje još jedan košarkaški praznik, gdje će crnogorski talenti imati priliku da se predstave u najboljem svijetlu.

Sahranjen Miroslav Ćiro Blažević

Budućnost u nastavku slomila otpor Mornara i izborila finale sa Podgoricom