Jovanović: Težak put do pehara; Bogavac: Bila je dobra borba

Foto: KSCG

Budućnost Voli je savladala Podgoricu (76:67) za 16. pehar u Kupu Crne Gore za košarkaše.

“Imali smo veoma težak put do finala, protiv Sutjeske i Mornara, člana ABA2 i ABA lige, a i u finalu nas je čekala veoma motivisana ekipa Podgorice. Čestitam timu i zadovoljan sam što smo sa mnogo problema izvukli ovaj turniru. Imali smo nikad kraći roster, ostali i bez Suada Šehovića… Osvojili smo trofej bez obzira na to kakve su okolnosti”, rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

“Imali smo veliki broj mečeva za kratak period, uz to velike probleme posljednjih pet dana. Sve to čini da zaista osjećamo zadovoljstvo zbog osvojenog pehara”, istakao je Jovanović.

Trener Podgorice Nebojša Bogavac je bio zadovoljan kako se njegov tim suprostavio Budućnosti.

“Odigrali smo tri veoma dobre utakmice, odlučilo je par lopti. Sada je to bilo na strani Budućnosti i nemam šta da zamjerim igračima. Dali su sve i čestitam im na partijama, ali moramo da ovako nastavimo – pokazali smo da možemo da budemo ravnopravni timu kakav je Budućnost kojoj od srca čestitam na peharu. Bila su tri dana lijepe košarke, nekoliko odličnih mečeva i mislim da je ovo jedno od ljepših kup takmičenja u Crnoj Gori”, istakao je Bogavac i nastavio:

“Kvalitet je što smo se vratili u igru nakon veoma lošeg starta. Grč je bio očigledan kod momaka, a kasnije smo bili jako čvrsti… Generalno sam zadovoljan, bila je dobra borba”, poručio je nekadašnji crnogorski reprezentativac.

Remi na Nou Kampu, Nant neporažen u Torinu, Sevilja na domak osmine

Kendrik Peri preko Mirotića pogodio za polufinale, Dubljevićeva Valensija eliminisana (VIDEO)