Derbi WABA lige u Podgorici: Budućnost Bemax dočekuje Celje

Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra (18h) će u najvećem derbiju WABA lige ugostiti u ,,Bemax areni“ ekipu Cinkarne Celje.


Repriza prošlogodišnjeg finala u okviru 6. kola Top8 faze daće konačan odgovor o tome ko će od ova dva tima fajnal for dočekati sa prvog mjesta. Oba tima imaju u dosadašnjem dijelu samo po jedan poraz, a iako se sticao utisak da će borbu za lidersku poziciju voditi sa ekipom Vojvodine, Novosađanke su neočekivano poražene u Zagrebu, pa su trećim neuspjehom sada daleko od prilike da budu prve uoči završnog turnira.


Baš zbog toga sjutrašnji duel Budućnost Bemax – Celje ima izuzetnu važnost.


-Pred nama je zaista pravi regionalni derbi. Cijenimo ekipu Celja i moj kolega Grgić, a uvijek su naše utakmice jake i zahtjevne. Očekujem i sada pravi derbi, u kojem će se vidjeti spremnost i karakter ekipe. Celje takođe ima pobjednički mentalitet, kroz koji pokušavaju da nametnu svoj ritam. Želimo da budemo fokusirani, željni pobjede. Biće fizički zahtjevan meč, ali neka bolji pobijedi – istakao je trener Podgoričanki Vladan Radović.


Celje je u prvom dijelu sezone slavilo 61:59, tako da će ,,vučice“ imati priliku da pobjedom od najmanje tri razlike budu bolje u međusobnom skoru, što znači da bi samim tim imale mogućnost da budu prvoplasirane bez obzira na duel protiv Vojvodine u Novom Sadu.

HAPPY HOUR U MERIDIANU!

Susret Laloševića i Gajića: Prioritet stvaranje uslova za rad Zavoda za sportsku medicinu CG