Boško Radović: Napravili smo čudo, moram da izdvojim jednog igrača

Foto: KSCG

Naši košarkaši pobjedom nad Češkom (88:70) po drugi put su iborili plasman na Svjetsko prvenstvo.

Selektor Boško Radović zahvalio se timu, navijačima, koji su došli u “Moraču” i podržali ekipu.

“Mi smo večeras odigrali jednu utakmicu od početka do kraja na jednom vrhunskom nivou, ovo je ono kako želim da igramo, čvrsta odbrana, disciplinovan napad, zaustavili smo njihove tranzicije, šut za tri poena.Čestitao bih mojim igračima koji su bili tu zadnje dvije godine u ovim prozorima.Zahvalio bih se ovoj divnoj publici koja je napunila dvoranu uprkos lošem vremenu i došla da nas podrži i da nam da snagu da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo” kazao je Radović.

Selektor je izdvojio Kendrika Perija, koji je još jednom pokazao izuzetnu prvirženost crnogorskom dresu.

„Nikada nisam nekog igrača posebno kritikovao ili pohvalio, uvijek sam se trudio da pričam grupno, jer te stvari, i dobre i loše, radimo u svlačionici. Neće mi se naljutiti ostali, moram da istaknem Kendrika, koji je odigrao petu utakmicu u 10 dana, i to ne neke bezveze, nego je svaka bila malo finale, a jedno i finale Kupa kralja. I ovo je bilo finale, uspješno smo ga riješili zajedno sa njim. Njemu sve čestitke i zahvalnost što se uopšte pojavio i odigrao dva meča na visokom nivou”, istakao je Radović.

Imao je poruku za javnost.

“Moramo da počnemo da cijenimo domaće igrače. U ovom “prozoru” su se pojavili Hadžibegović i Slavković, biće tu i ovih iz U20 reprezentacije. Trebalo bi da cijenimo ovo što rade, jer su od početka kvalifikacija do večeras bili izuzetni napori i svi su se lavovski borili. Jedina smo reprezentacija u Evropi koja je iz pretkvalifikacija otišla na Svjetsko prvenstvo. Mene možete da cijenite, a i ne morate, ali cijenite ove momke. Napravili su još jedno čudo. Prvo je bilo 2019. godine, i sada je čudo i biće svaki put kad ode naša reprezentacija na bilo koje prvenstvo”, kazao je Radović.

Lalošević čestitao košarkašima plasman na Mundobasket

Ivanović i Nikolić: Veliki uspjeh, hvala navijačima