Mirko Latković obavjestio selektora da će nastupati za Sloveniju, Šola: Odluku ne shvatam i iskreno, ne razumijem…

Foto: RSCG

Desni bek Trimo Trebnja Mirko Latković u budućnosti će nastupati za reprezentaciju Slovenije.

Nakon što je selektor Vlado Šola objavio spisak igrača za predstojeći dvomeč protiv Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, Latković je kontaktirao šefa stručnog štaba i upoznao ga sa odlukom o izboru nacionalnog tima za koji će nastupati u narednom periodu.

“Iznenađen sam odlukom Latkovića koji me pozvao i informisao da je odlučio da u budućnosti nastupa za Sloveniju. Odluku ne shvatam i iskreno, ne razumijem.Ali želim da istaknem da imamo jasan plan i da su tu oni koji su spremni da ga u potpunosti slijede i dožive igranje za nacionalni tim kao čast,”, kazao je Šola za sajt RSCG.

Slovenija će biti protivnik u dvomeču koji će odlučiti pobjednika kvalifikacione grupe 7, nakon što su oba tima ostvarila maksimalan učinak i po dvije pobjede protiv Bosne i Hercegovine i Kosova, u oktobru prošle godine.

Crna Gora dočekuje Sloveniju 9. marta u Sportskom centru „Morača“ u Podgorici, na debiju novog selektora Šole, koji je objavio spisak od 20 igrača koji će konkurisati za taj, kao i revanš koji se tri dana kasnije igra u Kopru.

Driton Camaj u Kišvardi do 2025.

Džajić i Vidić u trci za predsjednika FSS