FSCG IBSA i POKCG organizovali seminar posvećen fudbalu za slijepe

Foto: FSCG

Seminar posvećen fudbalu za slijepe održan je minulog vikenda u Kući fudbala Podgorici.

Dvodnevni seminar sproveden je u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore i Međunarodne asocijacije sportova za slijepe (IBSA), u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom Crne Gore. Predavači su bili Elias Mastoras, zadužen za fudbal za slijepe u okviru IBSA, i Sorin Lapadatu, trener reprezentacije Rumunije u fudbalu za slijepe. Cilj projekta je stvaranje uslova za bavljenje ovim sportom, koji je od 2008. godine u programu Paraolimpijskih igara.

Tokom dva dana rada, polaznici su kroz teorijski dio programa dobili priliku da se upoznaju sa pravilima i istorijatom igre, kao i da putem panel diskusije steknu određena znanja o fudbalu za slijepe. Praktični dio seminara održao se na terenu, gdje su polaznici koristili specijalizovane lopte za fudbal za slijepe, uz edukaciju koju je vodio gospodin Lapadatu.

Fudbalski savez Crne Gore će, kroz nastavak uspješne saradnje sa Parapolimpijskim komitetom Crne Gore, podržavati i pomagati aktivnosti u cilju stvaranja uslova za formiranje i funkcionisanje reperezentacije naše države u fudbalu za slijepe.

Petrić napustio Partizan: Kad trener izgubi svlačionicu onda to više nije to…

Srbija na Mundobasketu