Šahovski savez i CEDIS nastavljaju saradnju

Foto: Šahovski savez Crne Gore

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i ove godine finansijski podržaće Šahovski savez, čime je još jednom potvrđen stabilan partnerski odnos sa krovnom institucijom crnogorskog šaha, saopšteno je iz te kompanije.

Navodi se da je ovogodišnje sponzorstvo vrijedno 4,5 hiljada EUR i da će dominantno biti usmjereno na organizaciju dva evropska šampionata u okviru kojih će Šahovski savez ugostiti neke od naboljih šahista i šahistkinja svijeta.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović i predsjednik Šahovskog saveza Jovan Milović.

Čađenović je kazao da je CEDIS, od osnivanja kompanije, čvrsto opredijeljen da kroz društveno odgovorne aktivnosti dio sredstava usmjerava na unapređenje i promociju šaha, uz dodatnu motivaciju i riješenost da saradnja sa Šahovskim savezom bude nastavljena i u perspektivi.

“U CEDIS-u smo izuzetno ponosni na partnerski odnos sa Šahovskim savezom. Osim izvanrednih plasmana, ono što nas dodatno motiviše da sarađujemo jeste usmjerenost Saveza na promociju šaha među mlađim generacijama i izuzetni rezultati koje postižete na tom planu”, rekao je Čađenović.

On je naglasio da se prilikom planiranja društveno odgovornih aktivnosti trude da ostvaruju stabilna i duguročna partnerstva, koja doista proizvode pozitivne promjene u zajednici.

“Upravo je takav odnos koji iz godine u godinu ostvarujemo sa Šahovskim savezom. Uvjeren sam da ćete i dalje da nižete izvanredne rezultate, kao i da će CEDIS biti vaša podrška i partner na koji se možete trajno osloniti”, rekao je Čađenović.

Prema riječima Milovića, dugogodišnje prijateljstvo asocijacije na čijem je čelu i CEDIS-a protkano je uspjesima, napretkom i progresom te drevne igre u Crnoj Gori.

“Velika je privilegija da jedna od najuspješnijih kompanija u državi, bude prijatelj naših akcija, a sa ponosom ističemo da je CEDIS dominantno bio partner aktivnosti koje su vezane za mlade šahiste. Tako je vaša kompanija, prethodne godine, bila sponzor Pionirskog prvenstva, finalnog turnira kadetskog prvenstva gdje je kroz čitav ciklus takmičenja nastupilo gotovo 400 mladih šahista i šahistkinja”, rekao je Milović.

On je naglasio da je CEDIS bio ključni partner prilikom organizacije dva međunarodna takmičenja – Evropskog školskog kupa i Balkanskog prvenstva za mlade.

“Nadamo se da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti, na radost crnogorskog šaha, te da će i dalje posebna pažnja biti usmjerena ka novim mladim šampionima, koji će u budućnosti biti najbolji reprezenti, kako našeg šaha, tako i društva u cjelini”, rekao je Milović.

Lalošević: Uspjesi motiv za podršku Ministarstva sporta

Ljesar objavio spisak za meč sa Slovenijom