Bio je reprezentativac SFRJ, igrao za Partizan, Real, danas radi kao magacioner za 400 eura: Potrebna mi je pomoć (VIDEO)

Foto: Printscreen/YouTube

Predrag Spasić, učesnik Mundijala u Italiji 1990, sa selekcijom SFRJ, koja je ispala od Argentine u četvrtfinalu, danas proživljava teške dane.

57-godišnji Spasić (bivši igrač Partizana, Reala, Osasune) danas radi za 400 eura mjesečno u magacinu u Kragujevcu.

– Potrebna mi je pomoć u ekonomskom smislu. Živim dan po dan, u teškoj sam situaciji. Treba biti jak da se sve savlada – rekao je Spasić novinarima španskog Releva, koji su ga posjetili.

Prije toga, Spasić se 30 godina nije pojavljivao u medijima, a nakon što je javnost saznala za ovaj slučaj, javilo mu se Udruženje veterana Real Madrida.

To udruženje pomaže bivšim igračima kraljevskog kluba i nije rijetkost da fudbaleri koji su igrali za Real imaju finansijskih problema.

Sada su obećali da će pomoći Spasiću.

– Srećan sam zbog toga. Ponosan sam, možda sam ja kriv. Sve što mi se desilo jako me je pogodilo i nisam ni sa kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe – rekao je Spasić.

Autogol protiv Barselone

Na “Santjago Bernabeuu” bio je samo jednu sezonu, a utakmica koja mu je promijenila život bila je ona protiv Barselone u kojoj je postigao autogol.

“Za sve je bila kriva jedna loša utakmica. Moj život se promijenio poslije susreta sa Barselonom na Nou Kampu. Nisam htio postići autogol. Poslije toga je bilo strašno. Sjećam se svakog trenutka. Lopta me udarila, ušla u mrežu, a ja sam želio umrijeti. Nikada neću zaboraviti skandiranje na tom stadionu, ‘Spasić, Spasić’. Samo što je dolazilo od navijača Barselone”, rekao je Spasić.

Krstajić objavio spisak igrača za meč sa Crnom Gorom u Razgradu

Podgorica srušila Borac i približila se plej ofu