Podgorica domaćin turnira elitne Evropske tekbol turneje

Foto: Tekbol savez Crne Gore

„European Teqball Tour“ stiže u Podgoricu. Naš glavni grad se na taj način pridružio Budimpešti i Madridu, stanicama Evropske tekbol turneje i biće jedan od centara u kojima se održava tekbol turnir najviše kategorije nakon Svjetskog prvenstva.

Tekbol savez Crne Gore i Podgorica biće domaćini najboljim tekerima svijeta na turniru koji će se održati u sportskoj dvorani hotela Voco od 28. do 31. marta.

Prestižno takmičenje u našem glavnom gradu ujedno je posljednja prilika za bodove za plasman na Evropske igre u Krakovu na kojima će debitovati tekbol.

Očekuje se učešće oko 150 takmičara, koji će se nadmetati u pet disciplina: muškom i ženskom singlu i dublu kao i u konkurenciji mješovitih parova.

„Izuzetno nam je drago što je FITEQ odabrao baš Podgoricu i naš Savez za organizaciju turnira Evropske turneje, pogotovo ovako važnog. To je potvrda dobrog rada tekbol zajednice u Crnoj Gori i uvjeren sam da ćemo opravdati očekivanja kvalitetnom organizacijom takmičenja. Svi u Tekbol savezu smo srećni što imam priliku da ugostimo najbolje na svijetu u ovom sportu i što će naša publika moći da se još bolje upozna sa ovim atraktivnim, urbanim sportom, koji je sve popularniji u svijetu“ kazao je predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

U hotelu Voco sve je spremno za četvorodnevni tekbol spektakl, tokom koga će biti organizovan i seminar sudija i trenera i sastanak odbora Međunarodne tekbol federacije za društvenu odgovornost i održivost, a finalni dan, osim same borbe takmičara, donijeće i veliko iznenađenje za publiku.

Turnir u našem glavnom gradu sjajna  je prilika i za crnogorske tekere da još jednom odmjere snage sa tekbol elitom i bore se za priliku da predstavljaju reprezentaciju u Krakovu ovog ljeta.

Arsenal – Budućnost bez prisustva publike

Nastavlja se CFL: Derbi u Nikšiću, Budućnost gost Arsenalu