Vlado Šola nakon Slovenije: Imamo strahovito puno prostora za napredak

Foto: Rokometna zveza Slovenije

“Lavovi” su po drugi put izgubili od Slovenije – večeras u Kopru 37:30 (18:16), u utakmici četvrtog kola sedme grupe kvalifikacija za šampionat Evrope.

“Odlučilo je to što smo poslije 40 minuta napravili nekoliko tehničkih grešaka, a mnogo nam je nedostajao Nebojša Simić i njegova podrška u tim momentima. Promašili smo mnogo čistih zicera, loše smo igrali i sa igračem više. Vrlo sam zadovoljan angažmanom cijele ekipe, niko nije podbacio u tom smislu, ali neke stvari nijesmo dobro taktički odradili, a imali smo i peh što je njihov golman u jednom momentu počeo da brani sjajno da brani i to je napravilo razliku”, kazao je nakon meča selektor Vlado Šola.

,,Lavovi“ imaju polovičan učinak (2-2), u aprilu slijedi nastavak kvalifiakcija.

“S obzirom na to da smo u prvom meču sa Slovenijom sami sebe pobijedili, to govori da možemo da se nosimo s ozbiljnim ekipama. Utisak je da imamo strahovito mnogo prostora za napredak, kao i širinu mladih igrača koji su antropometrijski vrlo zanimljivi i moramo ih što više forsirati dok ne sazriju, što bi trebalo da prođu u ovim kvalifikacijama i onda da se spremamo za Evropsko prvenstvo”, rekao je hrvatski stručnjak.

Het-trik Krstovića

Pravnici nadigrali zvaničnog prvaka