Jovanović pred meč sa Trentom: Imaju kvalitet da dobiju svakog u našoj grupi

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija nakon takmičenja u Admiralbet ABA ligi sezonu nastavljaju sjutra (20) utakmicom u Italiji u okviru 16. kola Evrokupa.

Budućnost i dalje juri četvrto mjesto i prednost domaćeg terena u osmini finala. “Plavi” su na skoru 9-6, do kraja takmičenja po grupama ostale su još tri utakmice.

“Ovo će biti drugi vezani meč na strani. Nakon pobjede protiv Cibone nastavili smo put za Italiju i sigurno da nas očekuje težak meč protiv Trenta. Ekipa Trenta, bez obzira na rezultat koji ima u Evrokupu tj. dvije pobjede je u velikom broju utakmica bila ravnopravan protivnik. Tim je sastavljen od kvalitetne bekovske linije. Prije svega iskusni domaći igrači pojačani sa internacionalcima, od kojih je Kroford igrao i Evroligu. Imaju donekle atipičnost, na poziciji pet je Etkins koji dosta širi napad uzimajući duge dvojke i šuteve za tri poena. Ne treba naravno zaboraviti ni Gražulisa”, rekao je u najavi meča trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Budućnost je u prvom meču slavila 73:58.

“Obzirom da smo na vezanom gostovanju mislim da je presudna stvar i bilo bi jako dobro kada bi bili na visokom energetskom nivou. Vrlo je bitno da izađemo na teren i budemo svih 40 minuta u dobrom intenzitetu. Trento u igračkom kadru, bez obzira na poziciju, ima kvalitet da dobije svakog u našoj Evrokup grupi”, rekao je Jovanović.

Kameron Rejnolds dobro poznaje ekipu Trenta, za koju je igrao prethodne sezone odakle je stigao u Podgoricu.

“Super je vratiti se. Trento je lijepo mesto, ali to je samo još jedna utakmica. Biće lijepo vidjeti poznata lica ljudi koje sam upoznao tokom boravka prošle sezone, ali baš kao i ja i oni žele da pobijede, tako da mi je to na umu. Očekujem da to bude teška utakmica, kao što je svaka utakmica u Evrokupu. Trento ima dobre igrače i odličan je protivnik. Naša obaveza je da od početka meča izađemo sa čvrstinom. Moramo iskoristiti našu dobru odbranu da podstaknemo napad kao što smo radili ove sezone”, poručio je Rejnolds.

Nemanja Vidić odustao od kandidature za predsjednika FSS

Po bod za Iskru i Jezero