FTC je sjajan tim, “plave” spremne na borbu od prvog minuta

Foto: Dejan Starčević

Konferencija za novinare Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemax uoči prvog meča osmine finala EHF Lige šampiona protiv mađarskog FTC-a, održana je u press sali Sportskog centra „Morača“.

O očekivanjima od okršaja protiv tima koga su eliminisale prije dvije sezone, takođe, u osmini finala elitnog takmičenja, govorile su trener Bojana Popović, kapitenka Milena Raičević i golmanka Armel Atingre.

Mađarski predstavnik ima odlične igračice na svim pozicijama, ali Budućnost Bemax je spremna da pruži maksimum od prvog minuta i kvalitetno parira timu kome pripada uloga favorita, poruka je iz tabora dvostrukog šampiona Evrope, uz očekivanje da će imati i veliku podršku sa tribina najveće crnogorske dvorane.

– Radujemo se što ćemo poslije nekoliko sezona ponovo igrati u „Morači“, pozvala bih navijače da dođu u što većem broju, jer nam je njihova podrška izuzetno značajna. Vjerujem da smo zaslužile podršku izdanjima u drugom dijelu sezone. Dugo smo očekivale ovu utakmicu, ovo je bio naš cilj prije početka sezone i u tome smo uspjele, sve što bi dodatno ostvarile, bila bi senzacija. Ne možemo da budemo favoriti protiv FTC-a, jer imaju mnogo više igračica od nas, ali borićemo se od prvog minuta i pokazati zašto smo u eliminacionoj rundi. Naporno treniramo, spremamo se za ovaj dvomeč i vjerujem da ćemo to pokazati i na terenu – kazala je Raičević.

– Očekujem tešku utakmicu, FTC ima sjajne igračice. Ne želimo da razmišljamo o rezultatu koji bi nam bio dobar uoči revanša u Mađarskoj, to može da nam stvori pritisak. Moramo da odigramo na maksimalnom nivou i vjerujem da možemo do pobjede. Ove sezone smo igrale protiv Đera koji je rival FTC-a u nacionalnom prvenstvu. Imaju po dvije odlične igračice na svim pozicijama, mogu se porediti i sa Đerom kada je kvalitet u pitanju. Prvi put ću igrati u „Morači“ i veoma sam srećna zbog toga. Kada sam bila mlada, gledala sam ove djevojke kako nastupaju u „Morači“, bila bih srećnija i da sam ranije dobila priliku da igram u toj dvorani – kazala je Atingre.

Utakmica u Sportskom centru „Morača“ igra se u subotu u 16 sati, ulaz je besplatan.

Rakojević objavio spisak za kontrolni meč sa Kinom

Lara Gut-Behrami osvojila mali Kristalni globus