Žakelj: Momci su dali maksimum u situciji u kojoj smo; Ivanović čestitao ekipi i jedinom novinaru…

Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

SC Derbi je izgubio u Beogradu od Crvene zvezde (90:70),

U timu Andeja Žakelja nije bilo Lorena Džeksona i Andrije Slavkovića, kao i centra Vasilija Baćovića.

„Čestitam Zvezdi na pobjedi. Momci su dali maksimum u situaciji u kojoj smo, dok je snage i koncentracije možemo da igramo i protiv boljih od nas. Bez tri-četiri igrača u rotaciji se vrlo teško oporaviti kada krenemo nadolje”, istakao je Žakelj.

Slovenački stručnjak večeras je pružio šansu 19-godišnjem pleju Danilu Ivanoviću koji je upisao devet poena i tri skoka.

„Mlađi su dobili malo više prilike, zadovoljan sam pristupom. Bilo je padova, pogotovo u skoku, u kojem nismo mogli da pariramo. Veliki je umor, teško nam je da treniramo, jer nas nema za pet na pet, ali je bitno da se borimo i sigurno da ćemo izgledati bolje kada nam se vrate igrači”, naglasio je Žakelj.

Duško Ivanović sa Lukom Vildosomfoto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je pohvalio rivala, ali i svoje igrače.

„Igrali smo protiv izuzetno talentovane ekipe, koja igra brzu, modernu košarku, bori se. Odigrali smo veoma dobro i da nismo imali pad koncentracije kod nekih igrača i želju da u pojedinim trenucima igramo za publiku, mislim da bi utakmica bila kompletna. Te dvije stvari su malo pokvarile utisak, ali smo se borilio, htjeli, bili fokusirani. Zadovoljan sam igrom”, rekao je 65-godišnji stručnjak.

Na tribinama dvorane „Aleksandar Nikolić” je po zvaničnom podatku bilo 1.458 gledalaca, a u pres sali samo jedan novinar.

„Zaista hvala našoj divnoj publici, koja je došla u malom broju, ali to su pravi navijači. Isto kao i gospodin novinar koji je došao. Čestitam, trebalo bi doći kad su malo gore utakmice i kad se slabije igra, a ne samo kad su veliki mečevi. Svaka ti čast”, obratio se iskusni stručnjak jedinom predstavniku „sedme sile”.

Oslabljeni SC Derbi poražen od Zvezde

Ribakina osvojila Indijan Vels