Gran Kanarija u “Morači”, Jovanović: Zavise od šuta za tri poena, na taj način lome utakmice

Vladimir Jovanović i Petar Popović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Budućnost Voli sjutra od 19 časova u “Morači” dočekuje Gran Kanriju u u pretposljednjem kolu B grupe Evrokupa.

“Plavi” ranije ostali bez šansi da imaju prednost domaćeg terena u osmini finala, a u najboljem slučaju može biti peta, pa je ovo lijepa šansa da se ekipa dodatno uigra i pripremi za eliminacionu fazu.

Tim sa Kanarskih ostrva, ima skor 13:3 i obezbijedili su osvajanje grupe B.

„Gran Kanarija je kvalitetan protivnik, koji je to potvrdio osvajanjem 1. mjesta u našoj grupi. Bili su prije početka takmičenja jedni od favorita u Evrokupu i to su i opravdali. To je odličan tim, sastavljen od kvalitetnih bekova i centara. U Španiji smo odigrali jako intezivnu utakmicu, koju smo izgubili u produžecima. Pričao sam sa igračima i spremamo se da zaustavimo njihovu spoljnu liniju, u kojoj u pojedinim trenucima igraju čak i tri kreatora. Zavise dosta od šuta za tri poena i na taj način lome utakmice. Nadam se da ćemo agresivnom odbranom i sa dosta kontakta uspjeti da ih izbacimo iz šuterskog ritma, kako bismo imali šanse da dođemo do dobrog rezultata”, naglasio je trener Vladimir Jovanović.

Kapiten Budućnosti Petar Popović kazao je da se radi o kvaliutetnom rivalu.

„Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, a očekujem da prikažemo bolju partiju nego protiv Trenta. Znamo da moramo biti na visokom nivou i energetski i sa fokusom kako bismo bili svih 40 minuta u utakmici. Potrudićemo se da sprovedemo u djelo ono što smo spremali ovih dana i pokušati da dođemo do pobjede”, rekao je 26-godišnji bek.

Radulović: Srbija? očekuje nas spektakl, ali prvo Razgrad i meč sa Bugarskom

Prvenstvo Evrope u šahu: Četiri šahistkinje na vrhu