Piksi pred gostavanje u Podgorici: To je samo jedna utakmica u nizu

Foto: FSS.RS

Fudbaleri Srbije počeli su pripreme za prva dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

Tim Dragana Stojkovića prvo dočekuje Litvaniju u petak, a tri dana kasnije gostuje Crnoj Gori.

„Kako ko uzima ili želi da vidi utakmicu. Mi ćemo je gledati na najsporstkiji mogući način. To je samo jedna utakmica u nizu i tu se sve završava. Igraće se sa 22 igrača, tako će početi i to je sigurno. O Crnoj Gori je zabranjeno da se priča i priča se samo o Litvaniji”, rekao je Piksi na pres konferenciji.

Srbija je na papiru favorit grupe u kojoj su još Mađarska i Bugarska.

„Trebalo bi da se plašimo svakog tima u grupi, ali ne da imamo strah koji će oduzeti noge. Meni će svaka utakmica biti ista, kao i našim igračima. Nevažno kako se protivnik zove. Veliki je ulog. Kao što sam rekao, svaka utakmica je finale i tako ćemo se spremati. Samo se sa tim pristupom možemo nadati nečemu. Svi ostali će vam reći da će se boriti za jedno od dva mjesta. Da li će nas gledati kao favorite ili autsajdere, to je manje bitno”, naglasio je Stojković, koji je izvinio naciji za eliminaciju u grupnoj fazi na Mundijalu u Kataru.

„Dugujem ili dugujemo, kako god hoćete, ali reći ću za sebe da dugujem izvinjenje naciji za očekivanja u Dohi. Dugujem najveće izvinjenje za one koji su bili tamo za rezultat koji smo ostvarili”.

Anastasija Marsenić šesto pojačanje Budućnost Bemax-a

Ministarstvo sporta za 41 savez opredjelilo 4.610.000 eura