Osam mečeva kazne za Mitrovića

Foto: twitter/Fulham Football Club

Fudbalska asocijacija Engleske suspendovala je napadača Fulama Aleksandra Mitrovića na čak osam utakmica zbog isključenja na meču osmine finala FA Kupa protiv Mančester junajteda na “Old trafordu” prošlog mjeseca.

Reprezentativac Srbije je odgurnuo glavnog arbitra meča Krisa Kavanaga, uz bujicu uvreda, što mu je po “tarifi” FA Engleske donijelo ovako drakonsku kaznu, uvećanu i za 75 hiljada funti.

Mitrović je već odslužio jedan meč, a ne tener će tek 13. maja kada Fulam bude igrao protiv Sautemptona.

Kazna je, takođe, “slojevita”, što je FA obrazložio u saopštenju:

“Smatramo da bi standardna kazna koja bi se inače primijenila za Aleksandra Mitrovića zbog isključenja i poteza koji je napravio prema sudiji u 72. minutu, bila nedovoljna. Napadač je poricao krivicu, ali je ona podržana od strane Regulatorne komisije i dodijeljena mu je kazna od tri meča. To je dodatno na kaznu od tri meča koje je dobio zbog isključenja. Napadač je priznao da njegove riječi i ponašanje nisu bili u skladu sa pravilima, da je koristio nedozvoljene riječi i da je prijetio, tako da mu je Regulatorna komisija odredila još dva meča kazne suspenzije i novčanu kaznu od 75.000 funti. U totalu, komisija je suspendovala Mitrovića na osam mečeva. Jedan je već odradio, tako da neće moći da igra za klub u narednih sedam utakmica”, navodi se.

Suspendovan je i trener Fulama Marko Silva na dva meča, takođe zbog isključenja, na istoj utakmici.

Bajović: Vjerujem da na kraju sezone možemo da izborimo plasman u Evropu

SC Derbi u finišu ispustio pobjedu u Ljubljani (VIDEO)