Meč protiv Teoda priprema za Krku

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga

Košarkaši Sutjeske sjutra (18) gostuju Teodu u 22. kolu Prve crnogorske košarkaške lige.

Ekipa je još ranije obezbijedila plasman u NLB ABA2 ligu naredne sezone, a pobjedom protiv Podgorice obezbijeđeno je i prvo mjesto na kraju regularnog dijela. Sutjeska ima 15 pobjeda i dva poraza, uz dva meča manje.

Meč u Tivtu je posljednji uoči odlaska u Sloveniju na završni turnir NLB ABA2 lige. Ekipa u ponedjeljak putuje u Ljubljanu, a u srijedu (15), protiv Krke igra četvrtfinalni meč. Stoga je utakmica u Tivtu i dobra priprema za ono što nas očekuje u Sloveniji.

“Gledaćemo da utakmicu sa Teodom iskoristimo kao pripremu za meč sa Krkom. Rasterećni smo, jer smo ranije ispunili naše ciljeve, a pobjedom protiv Podgorice, u prethodnom meču, smo osigurali i prvo mjesto. Pokazali smo na tom meču da bez obzira na to u kom sastavu izađemo, da će momci izgarati od prvog do posljednjeg minuta”, rekao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Teodo se bori za treće mjesto i plasman u baraž za plej-of.

“Teodo je pod moranjem, njima utakmica znači, jer žele da završe na trećem mjestu na kraju regularnog dijela. To obećava da će biti dobra, čvrsta, kvalitetna utakmica. Nama će koristiti da se pripremimo za ono što nas očekuje. Kao i na svim prethodnim, tako i na ovom meču moramo da pružimo maksimum”, poručio je Vujačić.

Utakmicu sa Teodom zbog povrede propušta Ilija Varajić, dok je Koprivica od ranije odsutan. Bojić i Popović su se vratili treninzima, a sa ekipom trenira i Tomašević, koji se i dalje oporavlja od povrede stopala.

Brejk Budućnosti u Budvi na startu finalne serije

Dukić osvojio 22, Marković 43. mjesto