Podrška Vlade projektima izgradnje sportske infrastrukture u Tivtu

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

U Opštini Tivat današnju radnu posjetu ministra sporta i mladih u Vladi Crne Gore Vasilija Laloševića ocjenjuju izuzetno uspješnom. Dogovorena je zajednička saradnja u realizaciji više projekata, posebno u izgradnji sportske infrastrukture, a razgovaralo se i o  budućem sportskom kompleksu na prostoru bivšeg preduzeča Montepranzo, preko puta aerodroma Tivat.

 „Sam sastav tima koji je iz Ministarstva došao dovoljno govori koliko je Ministarstvo poklonilo pažnju Tivtu i ovom sastanku. Najvažnija je njihova podrška izgradnji sportske infrastrukture. Iznio sam ministru Laloševiću našu ideju, koja je već podržana od strane Ministarstva  uređenja prostora i turizma, vezano za razvoj sportskog kompleksa na prostoru Montepranza. Nadamo se da će to biti zamajac razvoja sporta i turističke privrede, ne samo u Tivtu nego i u cijeloj Boki. Danas je dogovorena podrška Ministarstva za sanaciju sportske dvorane u OŠ Drago Milović, gdje treniraju mladi sportisti i učešće u sanaciji krova Sportske dvorane. Jedan od zajedničkih projekata ovog ljeta u Tivtu je turnir tekbola, novog sporta. Nadam se da ćemo u vremenu koje dolazi ove projekte i realizovati. Izražavam zadovoljstvo sastankom i zahvalnost ministru Laloševiću. Ovo je bio veoma uspješan sastanak“ – kazao je Komnenović, a prenosi Radio Tivat.

Ministar Lalošević je izrazio zadovoljstvo boravkom u Tivtu, u opštini koja, kako kaže, veliku pažnju poklanja sportu i radu sa mladima.

„Mi smo posvetili dužnu pažnju Opštini Tivat u kojoj  je sport u ekspanziji. Danas smo konkretizovali neke stvari. Prošle godine smo realizovali teren kod OŠ Drago Milović. Sada ćemo ući u novi projekat, u sanaciju parketa sportske sle u ovoj školi. Drugi projekat koji smo dogovorili je otvaranje Omladinskog centra u Tivtu. Naše Ministarstvo će opredjeliti određena sredstva za mobilijar u ovom centru. Takođe, vidjećemo da sanacija krova Sortske dovrane uđe u program Direkcije za javne radove. Značajna je podrška projektu eventualne izgradnje sportskog kompleksa na prostoru Montepranza. Pominjali smo, da dogodine počne i priča o bazenu u Tivtu. Tivat je grad u kome sport može biti dominantan. Postoji niz manifestacija na Crnogorskom primorju koje mogu oživjeti i Tivat i okolne bokeške gradove. U tom pogledu nesumnjiva je institucionalna  i finansijska podrška  vlade Crne  Gore“ – kazao je Lalošević.

On je saopštio da će mladi džudista tivatskog kluba Montetatami Stefan Kovinić dobiti jednogodišnju stipendiju, kao priznanje za izuzetne rezultate na međunarodnom planu. Takođe, Ministarstvo će pomoći tivatsku manifestaciju Festival vjetra, koja je prošle godine bila veoma uspješna i zanimljiva.

Sastanku u Opštini Tivat, pored ministra Vasilija Laloševića, prisustvovali su Savo Rašović sekretar Ministarstva sporta i mladih, Zoran Jojić generalni direktor Direktorata za sport i Miloš Lalević načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju. Takođe, prisustvovao je i predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović. U ime Opštine Tivat prisustvovali su Predsjednik Opštine Željko Komnenović, potpredsjednik Opštine dr Andrija Petković, vd sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević, kao i direktorica Turističke organizacije Tivat Danica Ćeranić Banjević.

Jovanović nakon Ulma: U drugom poluvremenu smo napravili mnogo grešaka, pogotovo u odbrani

Real ima veliku prednost pred revanš u Londonu, Milan u Napulju brani 1:0