Lalošević ugostio bronzani kata tim

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Muški kata tim karate reprezentacije osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari učinio je Crnu Goru ponosnom, kazao je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

On je danas ugostio članove tima Vladimira Mijača, Kenana Nikočevića, Arijana Kočana i Nikolu Milića, predsjednika Karate saveza Predraga Perkovića i selektorku Milenu Milačić.

Lalošević je kazao da su članovi tog tima, na osnovu rezultata u Gvadalahari, stekli status vrhunskog sportiste, kao i da će dobiti individualnu novčanu nagradu od 2.000 EUR.

“To je samo jedan u nizu konkretnih koraka, koje je Ministarstvo sporta i mladih načinilo kako bi podstaklo mlade sportiste da nastave da se bave onim što vole i što ih čini srećnim”, rekao je ministar Lalošević.

Perković, predsjednik Karate saveza, zaahvalio se Laloševiću na podršci.

“Znate i sami gdje smo bili prije nepunih godinu, a sada uz Vašu kontinuiranu i bezrezervnu podršku, možemo da se dičimo medaljama, koji su naši sportisti osvojili za svoju državu. Nije finansijska podrška jedina podrška koju nam pružate. Sama činjenica da smo danas ovdje govori o tome koliko uvažavate naše mlade sportiste i drago mi je što su se stvari značajno promijenile od kada ste vi došli na čelu ministarstva i ja na čelu saveza”, kazao je Perković.

Član bronzanog tima, Vladimir Mijač, kazao je da su se za medalju spremali ne samo u prethodnom periodu, već cijelog života.

“Kada ste vani na terenu podrška svojih kod kuće, a pritom mislim ne samo na matični klub, već i na savez i Ministarstvo sporta i mladih, znači mnogo”, rekao je Mijač.

Sastanku je prisustvovao i direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih, Zoran Jojić.

Meč Dečića i Budućnosti bez prisustva publike

Josip Sesar novi selektor Hrvatske