U Padel klubu Montenegro zadovoljni nastupom na turniru u Splitu: Sjajno izdanje radujemo se narednim izazovima

Foto: Padel klub Montenegro

Padel je reketni sport koji kombinuje elemente tenisa, skvoša i badmintona i sve je popularniji u svijetu.

U Crnoj Gori je već tri godine na sceni, interesovanje je veliko, posebno u Tivtu, klubu (Padel Montenegro) koji su pokrenuli naši vaterpolo asovi Damjan Danilović i Vjekoslav Pasković.

Padel Montenegro se predstavio na još jednom međunarodnom turniru u Splitu u konkurenciji muških i ženskih parova iz Hrvatske, Španije i Švedske.

U Dalmaciji su dominirale dame, a u klupske vitrine su stigli novi trofeji.

“U crnogorskom ženskom finalu između Bojane Ćosović/Darije Danilović i Jelene Matijević/Vanje Crnadak, Jelena i Vanja su potvrdili odličnu formu i zasluženo osvojile pehar. Utješni turnir i prvo mjesto pripalo je takođe našim djevojkama – Meliti Kasalici i Bojani Knežević”, kazali su iz Padel kluba Montenegro.

Konkurencija u muškom kosturu turnira je bila jaka. Ali je i tu napravljen određeni pomak.

“Naša dva para došla do drugog kola porazivši ekipu iz Hrvatske i Španije. Posebno treba istaknuti partiju drugog kola Đanluke Peloncija i Nikole Matijevića gdje su u neizvjesnom meču ipak izgubili, od kasnije ispostaviće se budućeg osvajača turnira. Ovo je prvi turnir u kome je naš klub učestvovao i u ženskoj konkurenciji, a fenomenalan uspijeh samo potvrđuje odličan rad našeg trenera Đanluke sa ženskom selekcijom. Čestitamo svim igračima i igračicama na pruženim partijama i unaprijed se radujemo sljedećim turnirima”, saopšteno je iz Padel kluba Montenegro.

Košarkašice Eurobasket otvaraju protiv Grčke

Mladi crnogorski trener u Ajversonovoj akademiji